Podatak kako na siječanjskim sniženjima žene u Velikoj Britaniji potroše više od milijardu funti na odjeću koju neće nikada odjenuti itekako je zabrinjavajući. Kako i vi ne biste bili žrtvom rasprodaja proučite naše mudre zapovijedi koje će vam uštedjeti vrijeme i novac za kupovinu na sniženjima

1. Pospremite ormar
Prije negoli krenete u potragu za novom odjećom na sniženjima pospremite ormar, jer lako je moguće da se u nekom skrivenom kutku nalaze komadi na koje ste zaboravili i za kojima biste sigurno posegnuli na aktualnim rasprodajama.

>>Žene ne nose polovicu cipela koje kupe!

2. Napravite popis i osigurajte si uštedu

Napišite na papir što vam je točno potrebno od novih komada odjeće, popis ponesite sa sobom kako biste uštedjeli vrijeme, inače provedeno u besciljnom lutanju trgovinama. Popis će vam pomoći da uštedite novac jer u protivnom nećete znati što stvarno želite ostvariti u shoppingu.

Pravo na reklamaciju imate čak i za proizvod kupljen na rasprodaji, bez obzira koliko vas uvjeravali u suprotno



Ukoliko ste od onih koje ne slijede trendove pod svaku cijenu pokušajte sniženja iskoristiti za kupovinu komada odjeće koji su u garderobi vječni.

3. Odredite budžet za trošenje
Odredite iznos koji si možete priuštiti za trošenje, pri tomu izbjegavajte nositi gotovinu sa sobom. Zadani limit lakše ćete ispoštovati plaćanjem karticom jer ako planirate kupovati sve što vam se svidi bez granice plan uštede teško da će vam poći za rukom, a shopping vam dugo nakon toga neće pasti na pamet.

>>Od glave do pete: Modni trendovi u 2013. godini

4. S isprobavanjima započnite puno prije sniženja
Odjeću koja vam se sviđa isprobajte prije nego potražnja na sniženjima uzme maha. Na taj način uštedjet ćete si vrijeme tijekom shoppinga, izbjeći čekanje pred kabinama za vrijeme gužvi i i željeni komad ugrabiti prije drugih.

5. Ne čekajte zadnji dan za odlazak u kupovinu
S obilaskom trgovina započnite što prije jer tijekom prvih dana na sniženjima se rasprodaju najbolji i najatraktivniji proizvodi, a preostanu samo najmanje i najveće veličine odjeće.

Kupovinu na sniženjima potrebno je isplanirati i mudro krenuti u ciljani shopping



6. Ogradite se od varljivih popusta
Prije negoli se odlučite za ciljani shopping provjerite cijene u najmanje tri trgovine. Uspoređujući ih uspjet ćete izračunati stvarni popust željenog komada odjeće na sniženju i tako biti  sigurni da ste pronašli najpovoljniju cijenu proizvoda.

7. Proizvod s rasprodaje imate pravo reklamirati
Pravo na reklamaciju imate čak i za proizvod kupljen na rasprodaji, bez obzira koliko vas uvjeravali u suprotno. Isključivo u slučaju kada kupite artikl s greškom na koji ste bili upozoreni i zbog kojega je proizvod završio na sniženju, prava na reklamaciju gubite.

8. Stara cijena proizvoda mora biti vidljiva
Trgovci često preko stare cijene nalijepe novi iznos, no po pravilima na cijenama artikla trebala bi se vidjeti ne samo stara cijena nego i postotak za koji je snižena. Na ovaj način imate uvid kolika je stvarna ušteda na sniženjima.

9. Vjerujte kalkulatoru ne vlastitim očima
Gužva u trgovini, glasna glazba i odjeća koja je najčešće neuredno složena na policama često bez cijene ključni su elementi zavaravanja kupca. Kako bi izbjegli zamke trgovaca za odabrani artikl tražite cijenu i sami izračunajte isplati li vam se taj komad i kupiti.

10. Za odlazak u šoping birajte jutarnje ili večernje sate
Većina nas u kupovinu odlazi nakon radnoga vremena zbog čega su centri pretrpani, a gužva je neizbježna. Ovi faktori utječu na naše strpljenje i spremniji smo kupiti nepotrebne proizvode. Stoga ako imate mogućnosti izbjegavajte kupovinu na sniženjima vikendom i kasno popodne.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju