Za podlogu od keksa:
250 g keksa od kakaa (ja sam koristila Mulino Bianco Pan di Stelle, ali mogu i bilo koji drugi)
100 g maslaca
>> Čokoladno zadovoljstvo gotovo za 3 minute
Za kremu:
- 600 grama krem sira (kod mene ABC)
- 2 žličice škrobnog brašna
- 150 grama šećera u prahu
- 2 vrećice vanilin šećera
- 2 cijela jaja
- 2 žutanjka
- 150 mililitara kiselog vrhnja
- oko 170 grama svježih malina (dio ostavite za ukrašavanje)
>> Piletina s roštilja na 3 uzbudljiva načina
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 170 stupnjeva. Kalup za torte obložite masnim papirom. Maslac rastopite, a kekse smeljite u multipraktiku ili ručno.
Pomiješajte kekse s maslacem, utisnite u kalup torte i pecite oko 5 minuta. Izvadite kalup iz pećnice i ostavite da se ohladi. Pripremite kremu.
Miksajte sir s jajima i žutanjkom, zatim dodajte šećer, vanilin šećer, kiselo vrhnje i škrobno brašno. Maline ručno umiješajte u kremu od sira. Kremu istresite na podlogu od keksa i pecite oko 40 minuta (na rubovima neka bude čvršća, u sredini smije ostati drhtava).
Ohladite tortu na sobnu temperaturu i spremite u hladnjak, najbolje preko noći. Ukrasite svježim malinama i počastite se!
Još slasnih recepata potražite na blogu Vali voli torte!