Mršavljenje je dugotrajan proces koji zahtijeva disciplinu i upornost. No postoje i zdravi trikovi koji vam mogu pomoći da samo u tjedan dana izgubite nekoliko kilograma. Planirate li na neku proslavu ili druženje i želite stati u omiljenu haljinu ova dijeta je pravo rješenje za vas. Nije riječ o gladovanju već o jednostavnim i ukusnim savjetima

Zdrava prehrana i unos pravih namirnica recept su koji dovodi do željenog cilja - gubitka kilograma. SOS dijeta ne šteti vašem zdravlju i pomoći će vam izgubiti nekoliko kilograma u tjedan dana, ali smijete je se pridržavati samo u kraćem vremenskom periodu.

Voda, voda i samo voda
Ispijanje dovoljnih količina vode najvažnija je stavka ovakvog režima prehrane. Voda će ubrzati vaš metabolizam što dovodi do sagorijevanja kalorija. Sedam do osam čaša vode dnevno preporučena je doza.

>> 4 namirnice koje nas čine gladnima

Izbjegavajte ostale napitke
Želite li brzinski izgubiti kilograme pijte jedino vodu, a izbjegavajte bilo kakve sokove, čajeve ili alkoholna pića. Jednu šalicu čiste, kratke kave ili zelenog čaja bez šećera možete si priuštiti.

Kako bi brzinski skinuli kilograme pridržavajte se dijete sastavljene najviše od voća, povrća, piletine ili puretine i ribe

Zaboravite ugljikohidrate i prženo
Izbjegavajte konzumirati ugljikohidrate što znači da u sljedećih tjedan dana ne smijete niti pogledati rižu, bijeli kruh i krumpir. Isto vrijedi i za prženu i pohanu hranu. Osjetite li potrebu za kruhom pojedite komad integralnog peciva kojeg možete prepeći u tosteru.

Jedite povrće
Kako bi brzinski skinuli kilograme vaša se ishrana treba sastojati najviše od voća, povrća, piletine ili puretine i ribe.

Mrkva, celer,kelj, špinat, blitva, cvjetača, paprika, brokule, zelena salata, krastavci, radič, šparoge ili grašak, s povrćem doista ne možete pogriješiti jer će ono vašem tijelu pružiti tekućine, ali energiju potrebnu za sagorijevanje kalorija. Možete ga jesti kuhanog ili na salatu koju slobodno možete začiniti uljem i octom.

>> Dijetalni obrok u čaši koje će tijelo doslovno progutati

Jedite i voće
Baš kao i povrće, voće će vam također pomoći da dođete do željenog cilja. Jedite jabuke, naranče, kivi, banane, dinju i grejp, ali tijekom cijelog dana u manjim obrocima.

Proteinska hrana
Mahunarke su također dobar saveznik u borbi protiv težine. Jedite male porcije mahuna, graha i leće te mesne porcije koje uključuju pileća prsa kao i bilo koju vrstu ribe i vaši će kilogrami polako nestati.

Bjelanjak
Jaja, odnosno bjelanjak trebali bi jesti barem jednom do dva puta tjedno. Skuhajte ili specite dva bjelanjka, a ako vam baš i nisu ukusna dodajte jedan žumanjak. Jaja će biti dovoljna potrebna doza proteina.

Žitarice i jogurt
Ne zaboravite jesti musli, žitarice i mekinje jer su one bogate vlaknima koja su jako dobra za vašu probavu. Možete jesti i integralni tost. Žitarice kombinirajte s jogurtom koji sadrži mali postotak masnoće.

Kretanje
Kretanje je vrlo važno za vaše tijelo. Na taj se način najbrže troše kalorije pa kada god uhvatite priliku prošećite, potrčite ili napravite nekoliko čučnjeva ili trbušnjaka.

>> Dijeta iz snova: Uz kolače lakši za 12 kg

>> Dijeta s grožđem: 3 kg manje bez odricanja

Primjer dijete:
Za doručak pojedite žitarice s jogurtom ili mlijekom s manjim udjelom masnoće i narančom.

Prije ručka, kada osjetite glad, pojedite voće ili salatu s povrćem i octom.

Za ručak pripremite kuhano povrće, ribu ili piletinu te salatu.

Za večeru pripremite sličan obrok i dodajte voće za desert.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju