Izgovori da nemate vremena za tjelovježbu više ne vrijede. Za izvođenje ovog seta od tri brzinske vježbe bit će vam dovoljna samo jedna minuta (na početku do dvije minute, ali kad se uhodate sve ćete stići u 60 sekundi), a aktivirat ćete sve glavne skupine mišića

Vježbe izvodite jednu za drugom bez pauza između. Možete ih raditi i više puta dnevno.



1. Stanite s nogama malo više raširenim od širine ramena. Spustite se u čučanj i položite dlanove ispred stopala. Skačite ili hodajte unazad dok vam noge nisu potpuno ispružene, zatim stisnite trbušne mišiće i zadržite pozu osam sekundi.

Zatim napravite dva skleka (na prstima, ako možete, ili na koljenima), skačući ili hodajući približite noge natrag rukama, vratite se u čučanj te se uspravite. Ponovite vježbu još četiri puta.


2. Legnite na trbuh s rukama ispruženim iznad glave ili savinutima u laktovima s dlanovima u visini ušiju i ispruženim nogama. Izdužite tijelo, uvucite ključnu kost kako biste zaštitili donji dio leđa te u isto vrijeme podignite ruke i noge. Zadržite deset sekundi.

3. Legnite na leđa s rukama iza glave i dlanovima položenim na zatiljak, s podignutim nogama i koljenima savinutim pod kutom od 90 stupnjeva. Glavu i ramena malo podignite od poda. Rotirajte torzo tako da lijevo rame okrenete prema desnom koljenu te istovremeno ispružite lijevu nogu. Promijenite stranu te ponovite deset puta za svaku stranu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju