Osim trapezica i neki drugi modni trendovi iz boemskih 1970-ih ovoga se proljeća i ljeta vraćaju na velika vrata. To nas jako veseli jer doba kultnih hipija koji su uživali u slobodi i jednostavnosti života poznato je po veselim cvjetnim uzorcima, razigranoj šminki i šarmantnim modnim dodacima

1. Cvijeće u kosi
Sinonim za bezbrižan hipi izgled kasnih 1960-ih i ranih 1970-ih je cvijeće u kosi, trend koji je jednako predivan i ženstven. Sve veličine cvjetova su in - kosu možete ukrasiti jednim velikim cvijetom ili s više sitnih pupoljaka raspoređenih po kosi.

Duga kosa i duge, ravno odrezane šiške također su sinonim za sedamdesete. Ova uglađena frizura danas je jednako kul kao i prije četiri desetljeća.

2. Sjenila za oči pastelnih boja
Neprozirna, pastelna sjenila za oči opet su u trendu, a pogodit ćete ako izaberete sjenilo mat teksture za mekši, moderniji izgled. Uz sjenilo, sve što vam još treba za 'kopiranje' ovog looka iz sedamdesetih je maskara.

3. Razdjeljak na sredini glave
Nakon povratka u 1990-ima ovaj trend na kratko je bio 'zamro', ali sada se opet vraća u velikom stilu. Želite li imati ultimativnu hit frizuru iz sedamdesetih neka vaša kosa razdijeljena na sredini bude vrlo blago valovita.

4. Kamenčići na licu
Disko era 1970-ih bila je nezamisliva bez svjetlucavih kamenčića kojima su djevojke i žene ukrašavale lica za lude provode na plesnom podijima. One su većinom nosile okrugle kamenčiće, a u današnjoj verziji lica će krasiti i kamenčići u obliku zvjezdica.

5. Duge, ravno odrezane šiške
Duga kosa i duge ravne šiške također su sinonim za sedamdesete. Ova uglađena frizura danas je jednako kul kao i prije četiri desetljeća.

6. Kosa ošišana u lepršavim slojevima
Govorimo o kultnoj frizuri koju je proslavila glumica Farrah Fawcett. Danas je nosi glumica Jennifer Lawrence kao i druge slavne žene, s malom preinakom da je suvremena verzija frizura nešto manje lepršava i voluminozna od one originalne.

7. Geometrijsko šminkanje očiju tušem
U 1970-ima potezi tušem na očima bili su vrlo izražajni i debeli, a danas isprobajte look u kojem ćete gornju i donju crtu tuša produžiti ravno sve do sljepoočnica. Slobodno eksperimentirajte kako biste vidjeli koji vam oblici najbolje stoje.

8. Blago osunčani obrazi
S rumenilom umjereno ovoga proljeća i ljeta! Kad je riječ o obrazima sedamdesetih je na njima bila jednostavnija šminka, odnosno blago ružičasto rumenilo koje je licu davalo nježno osunčani izgled.

9. Plavi bob
Slobodno kopirajte platinastu bob frizuru pjevačice Debbie Harry iz 1970-ih jer ona je savršen primjer kako ta frizura i danas treba izgledati. Danas je odlično nosi pjevačica Rita Ora.

10. Resice
Bilo da su na odjeći, obući, torbi ili nekim drugom drugim modnim dodacima, resice su trenutno jedan od najvrućijih trendova. Želite li oživjeti duh 1970-ih u vašoj garderobi imajte barem jedan komad s lepršavim resama.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju