Holivudske dive poput Elizabeth Taylor, Marilyn Monroe i Audrey Hepburn u povijesti će biti zabilježene kao velike glumice, ali i ljepotice. Bez pomoći modernih kozmetičkih pomagala, i filtera na pametnim telefonima svoj su veličanstveni izgled održavale uz ove (ne)obične rituale


1. Marilyn Monroe

Da bi usta učinila punijima, Marylin je nanosila pet različitih nijansa crvenog ruža i sjajila kojima bi postigla ovaj efekt. Tamnije boje bi stavljala u kut usna, a svjetlije prema sredini usnica.

2. Elizabeth Taylor

Vjerovali ili ne, no glumačka je diva posudila beauty recept od egipatske kraljice Kleopatre koju je oživjela na velikom platnu. Elizabeth je, naime, znala obrijati lice, odnosno ukloniti fine i nevidljive dlačice s lica kako bi istom podarila novu dimenziju svježine, kao nakon najboljeg pilinga.

3. Sophia Loren

Neprikosnovena glumačka diva svoju figuru zahvaljuje mediteranskom tipu prehrane i maslinovom ulju, kojeg uvijek ima pri ruci. Ovo ljekovito, a jestivo ulje redovito stavlja i u kupku kako bi omekšala kožu i održala njen elasticitet.

4. Bette Davis

Hollywoodom i danas kruže priče o neopisivoj ljepoti očiju Bette Davis. Svježinu ovog dijela lica postizala je oblozima od svježih krastavaca koje je stavljala svake noći, dok se protiv podočnjaka borila vazelinom koji je svakodnevno 'tapkala' na nježnu kožu ispod očiju.

5. Ingrid Bergman

Slavna ljepotica bila je štovateljica prirodnosti, pa je šminku nanosila samo kada bi snimala filmove i modne editorijale. Ipak, u svrhu ljepote, obrijala je oko dva centimetra kose na vrhu tjemena kako bi vizualno povećala čelo.

Brijanje lica, odvajanje svake trepavice pribadačom i nanošenje pet nijansi ruža na usne samo su neki od (ne)običnih rituala ljepote slavnih holivudskih glumica.

6. Greta Garbo
Da bi istaknula svoje oči i učinila ih blistavijim, Greta Garbo bi ispod tamnog sjenila za oči stavila malo vazelina. Umjesto tuša ili olovke za oči, pak,koristila je 'kućni pripravak' sastavljen od pigmenta drvenog ugljena i vazelina.

7. Rita Hayworth
Ova je američka glumica u Hollywoodu bila prepoznatljiva po svojoj raskošnoj kosi crvene boje, koju je održavala u top formi jednostavnim ritualom. Nakon svakog pranja kose nanijela bi neko prirodno ulje, 15 minuta bi kosu držala skupljenu u ručniku, a potom bi masnoću isprala uz pomoć tople vode i malo limunovog soka.

8. Marlene Dietrich
Glumačka diva njemačkih korijena bila je 'opsjednuta' svojim visokim jagodicama na licu. Navodno je izvadila umnjake kako bi dodatno naglasila taj dio tijela, a znala je koristiti i medicinsku ljepljivu traku kao alat u privremenom zatezanju kože lica.

9. Grace Kelly
Konturiranje nije izum Kim Kardashian. Naprotiv, princeza od Monaka koristila je rumenilo u dvije nijanse kako bi naglasila svoje jagodice – svjetliji prah stavljala je ispod jagodice, a tamniju ravno na obraze.

10. Audrey Hepburn
Pribadača je odgovorna za duge trepavice Audrey Hepburn. Nakon što bi nanijela maskaru, svaku bi trepavicu pažljivo i strpljivo odvojila ovim priborom za šivanje.

U fotogaleriji pogledajte najslavnije holivudske dive svih vremena.

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju