Mnogi od nas još uvijek obilaze ljetna sniženja u potrazi za ovosezonskim odjevnim komadima, ali modni stručnjaci odavno se bave modnim trendovima za nadolazeću jesensko-zimsku sezonu. Komercijalni modni brendovi inspiraciju najčešće pronalaze na Tjednima mode pa je popularna stranica Who What Wear na temelju pregledanih kolekcija napravila popis 10 modnih trendova koji će vladati policama trgovina i našim ormarima ove jeseni

1. Crveno od glave do pete

Crvena boja bila je jedna od najzastupljenijih u kolekcijama za sezonu jesen/zima 2017. godine. Crveni odjevni komadi ili dodaci vrlo su upečatljivi pa ih pažljivo doziramo prilikom stiliziranja kombinacija, ali dizajneri za nadolazeću sezonu predlažu odvažan look – crveno od glave do pete.

2. Najlonke u ludim bojama

One su najjeftiniji modni dodatak, a mogu podići svako izdanje. Nećete pogriješiti ako odaberete model u ludoj boji koja će u kombinaciji s ostalom odjećom stvoriti colorblock-efekt, a poželjne su i najlonke s uzorkom ili npr. čipkastom teksturom.

3. Perje i krzno

Krzno se s kaputa seli na suknje i haljine, a nemojte se iznenaditi kada na tim i ostalim odjevnim komadima osvane i perje. Isto vrijedi i za torbe koje će u nadolazećoj sezoni imati mnogo krznenih i pernatih detalja.

4. Inspirativne poruke na odjevnim komadima

Odjećom šaljemo poruku ljudima oko nas, ali ona je tu i zato da bismo se dobro osjećali u njoj. Dizajneri su lansirali velik broj komada s inspirativnim porukama koje mogu poslužiti kao osobni podsjetnik na neku važnu životnu mantru.

5. Masivne torbe

Ljetne minimodele zamijenit će izrazito velike torbe. Nema sumnje da će u njih stati baš sve što treba tijekom dana, od kozmetike pa čak i do rezervnog odjevnog komada. U tako masivnim modelima uistinu ima mjesta za sve.

6. Predimenzionirani puloveri

Za posebno upečatljiv efekt udobne pulovere kombinirajte s lepršavom suknjom. Tako ćete dobiti vrlo popularnu jesensku kombinaciju.

7. Upečatljivi šeširi i kape

Torbe su većini žena omiljeni modni dodatak, ali zašto ne biste posegnuli i za šeširom? U nadolazećoj sezoni nosit će se šik modeli, po mogućnosti vrlo odvažni kada je u pitanju tekstura i boja.

8. Redefinirana boho haljina

Kroj popularne haljine i dalje je jednako romantičan, ali umjesto nježnih nijansi u kakvima ih obično viđamo dizajneri su na piste poslali živopisne modele u kojima su čak kombinirali i više uzoraka ili boja.

9. Šarene štikle s blještavim aplikacijama

Kada obujete par cipelica s razigranim uzorkom i ukrašen upečatljivom kopčom, uistinu ćete se osjećati kao princeza iz bajke.

10. Sivo odijelo

U moru šarenila koje su modne kuće predstavile u kolekcijama za jesen/zimu 2017. godine našlo se mjesta i za jedan dobar stari jednobojni klasik. To je svevremensko sivo odijelo, stvoreno za sve prigode, od dnevnih do večernjih.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju