Cameron Diaz u Hollywoodu se proslavila ulogom simpatične Kimberly Wallace u romantičnoj komediji “Moj dečko se ženi”. Na rođendan slavne američke glumice prisjetili smo se ovog popularnog filma, te pronašli detalje koji su poznati samo najvećim obožavateljima.

Galerija Moj dečko se ženi - 3 Moj dečko se ženi - 4 Moj dečko se ženi - 5 +2 Moj dečko se ženi - 6

1. CAMERON DIAZ DOBILA JE ULOGU U FILMU ZBOG JULIJE ROBERTS
Iako su na platnu glumile ljute protivnice u filmu "Moj dečko se ženi“ Julija Roberts zapravo je bila odlična prijateljica Cameron Diaz te joj osigurala ulogu u filmu. Sredinom devedesetih godina prošlog stoljeća, Cameron je bila tek glumica u usponu, a upravo je Julija inzistirala da Cameron odigra vrckavu i simpatičnu bogatašicu Kimberly Wallace. Za tu ulogu natjecala se i mnogo poznatija i popularnija Drew Barrymore.

2. CAMERON DIAZ NIJE ŽELJELA DA PUBLIKA ČUJE NJEZIN GLAS
Cameron Diaz nije željela da publika čuje njezin pravi glas tijekom legendarne karaoke scene gdje izvodi pjesmu I Just Don't Know What To Do With Myself. No, redatelj P.J. Hogan ju je prevario i rekao da snimku neće upotrijebiti u filmu. To se, dakako, nije ostvarilo. Ostalo je, kažu, povijest.



3. ZBOG KIMBERLY WALLACE IZGUBLJEN JE TEPIH U MUZEJU

Scena u kojoj Kimberly baca vjenčani buket snimljena je u muzeju Cuneu u Vernon Hillsu u Illinoisu. No scenografu se nije svidio, pa ga je filmska ekipa uklonila tijekom snimanja. Nakon što je film završen, zaposlenici muzeja tražili su ga mjesecima, prije nego što je pronađen i vraćen na svoje originalno mjesto.

4. FILM JE IMAO ALTERNATIVNI ZAVRŠETAK
Lik Julianne Potter, koju je utjelovila Julija Roberts, pokušava sabotirati vjenčanje Kimberly i Michaela (Dermot Mulroney) tijekom cijelog filma. Na kraju joj to ne polazi za rukom, a na vjenčanju je iznenađuje njezin gay prijatelj George (Rupert Everett).

Kad je Harry sreo Sally - 4 "Kad je Harry sreo Sally": Kako je zapravo trebala završiti kultna romantična komedija?

Postojao je i alternativni završetak gdje Julianne upoznaje tajanstvenog muškarca koji ju osvoji na prvi pogled, a kojeg je glumio John Corbett (Aidan iz serije Seks i grad). No s obzirom da se ova verzija nije svidjela testnoj publici, scena je izbačena iz filma.

5. RUPERT EVERETT JE TREBAO IMATI MANJU ULOGU
Lik Julianninog gay prijatelja i urednika Georgea Downessa trebala je biti iznimno mala. No zbog nevjerojatne filmske karizmatičnosti Ruperta Everetta koja je oduševila testnu publiku, ona je značajno povećana u filmu.

6. PUBLICI SE NIJE SVIDJELA JULIANNE
I dok je testna publika obožavala lik Georgea, nije mogla smisliti Julianne. Zbog njezinog spletkarenja i pokušaja da razdvoji Michaela i Kimmy, nitko joj nije želio sretan završetak. Publika je priznala da bi ih razveselio kraj filma gdje Julianne nije među živima.

7. DOGODIO SE MALI GAF U SCENI UPOZNAVANJA JULIANNE
Da bi osvojila svojeg najboljeg prijatelja Michaela, Julianne ga pokušava učiniti ljubomornim pretvarajući se da je zaljubljena u svojeg urednika Georgea. Na zajedničkom ručku uoči vjenčanja George odluči izmisliti priču kako su se upoznali, što preraste u legendarnu scenu grupnog pjevanja pjesme Say a little pray for you Dionne Warwick. Pozorni pratitelji primjetili su da Julianne na početku scene ima nešto tamniju olovku za oči i maskaru, nego na kraju iste scene. Ups.

8. FILM JE BIO BOX-OFFICE HIT
Moj dečko se ženi izašao je u kina 1997. godine, te je zaradio više od 300 milijuna dolara na svjetskim kinoblagajnama što ga je svrstalo na 8. mjesto najuspješnijih filmova te godine u Hollywoodu. U snimanje filma utrošeno je "tek“ 36 milijuna dolara.

Tom Cruise i Renee Zellweger Ljubavni filmovi kojima ni najveći frajeri neće reći "ne"

9. GLUMCI FILMA SU NASTAVILI ZAJEDNIČKI SURAĐIVATI
Glumačka ekipa filma "Moj dečko se ženi“ nastavila je dobre poslovne odnose i nakon snimanja tog filma. Cameron Diaz i Rupert Everett zajednički su sinkronizirali popularni animirani serijal Shrek, a Julia Roberts i Dermot Mulroney glumili su u hvaljenoj drami "Kolovoz u okrugu Osage".

10. U PLANU JE TELEVIZIJSKI SPIN-OFF FILMA
Televizijska kuća ABC je 2015. godine otkrila kako su u pregovorima sa scenaristom filma "Moj dečko se ženi“ Ronaldom Bassom o stvaranju televizijskog spin-offa. Serija je trebala pratiti likove prijatelja Julianne i Michaela nakon vjenčanja. No još uvijek nije poznato hoće li se to dogoditi , i kada će ona biti emitirana.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju