Osim što će vam pružiti bezuvjetnu ljubav, pas će u vaš dom unijeti puno veselja. No svaka životinja zahtijeva određenu brigu i pažnju. Planirate li nabaviti ljubimca, prije velike odluke razmislite o pasmini koja bi najviše odgovarala vašem karakteru. Donosimo listu od 10 pasmina kao stvorenih za zaposlene te one koji vole pasivniji način života

Engleski buldog
Ova simpatična pasmina obožava ljude i radije će ljenčariti pored vaših nogu nego juriti za mačkama ili lopticom. Engleski buldozi vrlo su masivni i robusni te će im više prijati ugodna šetnja nego istrčavanje uz bicikl.

Shih Tzu
Ova druželjubiva pasmina dobro se slaže i sa strancima, djecom i drugim psima. Malen stas čini ga pogodnim gradskim psom, a nježna i blaga narav savršenim ljubimcem za sve generacije. Sa Shi Tzuom možete lagano šetati, sjediti u kafiću pa čak i obaviti šoping.

Pekinezeri su idealni za vlasnike svih generacija jer ne traži istrčavanje i duge šetnje već će se brzo prilagoditi vašem stilu života

Škotski terijer
Zdepasti psići kratkih nogu vrlo su simpatični. No odlika ovog malog-velikog psa svakako se krije u karakteru. Nevjerojatno stabilna i ne zahtjevna pasmina koja uživa u ljudskom društvu. Strpljivi su s djecom i drugim psima te im nisu potrebne duge šetnje. Vole igru i vrlo su veseli, a učenje im je prava uživancija.

Baset
Simpatična pasmina prepoznatljivih dugačkih ušiju, tužnog pogleda, velikog trupa i kratkih nogu. Iako je riječ lovačkom psu, vrlo su lijeni i uživaju ljenčariti pored svojih vlasnika. Vole njuškati i lutati, ali im posebno istrčavanje nije posebno. Doznajte i 10 najpametnijih pasmina na svijetu.

Pekinezer
Riječ je o malenoj pasmini, duge dlake koja je pravi kućni pas. Vole društvo i svoje ukućane, ali su zato prema strancima suzdržani. Ova pasmina idealna je za vlasnike svih generacija jer ne traži istrčavanje i duge šetnje već će se vrlo lako i brzo prilagoditi vašem stilu života. Pročitajte i kojih je to 10 pasmina idealnih i za najskučenije domove.

Mops
Ovaj simpatičan psić voli pažnju i bit će vaš uvijek vjeran pratitelj. U stanu su vrlo mirni i većinu vremena provode u krevetiću, dok će se vani rado družiti, ali i prilagoditi vama i vašim potrebama. Mops se jako veže za ljude i budite sigurni da ćete pored sebe imati pravog prijatelja.

Čivava
Minijaturna pasmina koja obožava ljudski kontakt, a omiljeni kutak u domu mu je vaše krilo. Iako su mali, imaju veliko srce te su za svog vlasnika spremni stati u obranu u bilo kojem trenutku. Ova pasmina ne voli duge šetnje niti hladnoću te će radije s vama pogledati omiljenu seriju nego se igrati sa susjedovim četveronožnim ljubimcem.

Mops je u stanu vrlo miran i većinu vremena provodi u krevetiću, dok će se vani rado družiti, ali i prilagoditi vama i vašim potrebama

Bordoška doga
Vrlo krupna i masivna pasmina koju odlikuje stabilan karakter. iako na prvu izgleda opasno i oštro, riječ je o pasmini velika i topla srca koja voli ljude. S obzirom na masivnu građu tijela ne podnose vrućine niti iscrpljujuće treninge već će radije prošetati parkom i vratiti se u svoj dom.

Jorkširski terijer
Jorkširski terijer izrazito je društven pas, inteligentan, druželjubiv, voli skakutati posvuda, uvijek je u pokretu i jako je znatiželjan. No zbog sitne građe tijela nisu veliki trkači te će se radije zabavljati pored vaših nogu i sami istrčati koliko je njima potrebno te vrlo brzo vratiti u sigurnost vašeg zagrljaja.

Bernardinac
Još jedna izrazito velika pasmina koju odlikuje stabilan karakter, velika kilaža i duga i gusta dlaka. Ovi psi ne podnose vrućinu te najradije vrijeme provode u ležećem položaju. Njihovo zlatno doba godine su zimski mjeseci kada, za promjenu, vole potrčati po snijegu. Mirni su i staloženi.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju