Kultna serija "Seks i grad" oblikovala je generacije mladih samosvjesnih žena zahvaljujući Carrie, Mirandi, Charlotte i Samanthi koje su bez zadrške otvoreno razgovarale o ljubavi, seksu i prijateljstvu. Serija je ostavila velik modni trag

Galerija Seks i grad Odjevne kombinacije iz franšize \'Seks i grad\' - 10 Odjevne kombinacije iz franšize \'Seks i grad\' - 9 +7 Visoke potpetice apsolutni su 'must have' Izražavanje osobnosti kroz modni izričaj jedan je od razloga zašto smo toliko zavoljeli legendarnu četvorku iz serije "Seks i grad". Količina samopouzdanja kojom zrače četiri protagonistice prikovala nas je za male ekrane, a neke od modnih lekcija koje su nas naučile pročitajte u nastavku.

1. Kreirajte svoj osobni stil. Zašto biti jedna u nizu i izgledati isto kao i ostale žene? Testirajte svoje granice i ohrabrite se, jer moda je igra. Budite prepoznatljive po svome modnom izričaju i istaknite se bilo neobičnim komadom nakita, šalom ili zanimljivom torbom.

2. Pratite trendove, ali nemojte biti modna žrtva. Nemojte se dovoditi u situaciju da slijepo pratite modu i opsesivno pokušavate nositi nešto što vam ne pristaje. Izaberite ono što vam odgovara, a ako se ne možete odlučiti pitajte prijateljicu za savjet.
Odjevne kombinacije iz franšize \'Seks i grad\' - 9 Trendovi su sjajni, ali nemojte zaboraviti na klasične komade poput male crne haljine Foto: Getty Images/Profimedia/Courtesy Everett Collection/Guliver/CoverImages
3. Visokim petama do uspjeha. Priznajemo, najveća slabost svake žene su cipele. Salonke, čizme, sandale, gležnjače - izbor je golem. Nevjerojatno je kako obuća može promijeniti svaku odjevnu kombinaciju. Osjećaj moći dok stojimo na visokim petama neprocjenjiv je i bitno utječe na naše samopouzdanje.

4. Izaberite pravu torba za pravo vrijeme. Prvo za čime posežemo pri izlasku iz stana ili kuće naravno osim ključeva zasigurno je naša torba, odemo li bez nje imamo stalni osjećaj da nam nešto fali. Velika, mala, clutch ili pismo torba samo su neke od izbora, no pri odabiru vrlo je bitno torbu prilagoditi prilici kako ne bismo ispali nezgrapno s njom.

5. Modni dodaci su mali as iz rukava. Odaberite najbolji dodatak uz vašu odjevnu kombinaciju i nadopunite svoj stil. Marama, naočale, broš, naušnice samo su neke od sitnica koje vrlo lako mogu podignuti cijelu odjevnu kombinaciju. Samo se prisjetite Carrie i njezine personalizirane ogrlice.
Odjevne kombinacije iz franšize \'Seks i grad\' - 12 U svom ormaru nađite mjesta za modne dodatke Foto: Getty Images/Profimedia/Courtesy Everett Collection/Guliver/CoverImages
6. Ugrabite dobar komad na sniženju. Sniženje ima li što bolje? Ono što mjesecima gledate u izlogu i smatrate nedostižnim sad je napokon pristupačno. Mala crna haljina, baloner ili dobar sako odličan je izbor za kojim sigurno nećete požaliti.

7. Ne zapostavite se. Koliko god stresan i težak dan vam slijedi potrudite se dotjerati. Zasigurno znate da su ljudi vizualna bića i da je važan prvi dojam koji ostavljamo. Ima li što ljepše od toga kad vidite ženu koja je modno osviještena, brine o sebi i zrači samopouzdanjem.

8. Uložite u sebe. Možda zvuči čudno, no ponekad se isplati počastiti i kupiti brendirani komad odjeće ili nakita. Gledajte to kao dugoročnu investiciju koja će vam poslužiti dugi niz godina.

9. Hrabrost se isplati. Izazovite sebe i isprobajte nešto što nikad ne biste probali. Većina stvari koje vidimo u dućanu vrlo često odbacimo odmah i ne isprobamo, time činimo veliku pogrešku. Odjevni predmeti na vješalici ponekad znaju loše izgledati, no možete se potpuno iznenaditi kad ih isprobate i shvatite da vam odlično pristaju.

10. Uz pomoć stila gradimo naše samopouzdanje. Ako nemate vjeru u ono što nosite uzalud vam odjeća po najnovijoj modi. Kad osjetite da ono što nosite predstavlja vašu osobnost i najbolje se osjećate u tome onda ste na pravom putu prema dobrom stilu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju