Psiholozi se slažu da je nesigurnost jedan od najčešćih uzroka ljubomore – kako u same sebe, partnera tako i u vezu općenito. No, bez obzira koliko muškarac bio samopouzdan, neki "klasični" potezi žena u njemu će probuditi "posesivnog" Christiana Greya.

1. Flertanje s drugim muškarcima
Igranje kosom i pučenje usana samo su dio dobro poznatih poteza iz zavodničkog arsenala svake žene. Flert može biti posve bezopasan čin pitome zabave, no ponašate li se ovako s muškarcima na nekom događanju pred vlastitim partnerom, imajte na umu da njemu neće biti drago.

2. Smijanje tuđim šalama
Ako je nešto smiješno, vi ćete se nasmijati, i to je posve normalna reakcija. Možda ne razmišljate je li šalu ispričao muškarac ili žena, no vaš partner će zasigurno primijetiti spol vic-majstora. Pogotovo ako mu često spominjete kako volite njegove šale, a duhovitost smatrate privlačnom kvalitetom kod jačeg spola. Otkrijte 6 čudnih činjenica o smijanju koje sigurno ne znate.

Spominjanje dobrih vremena koje ste proveli s bivšim, obožavanje holivudskih mišićavaca i dopisivanje s drugim muškarcima kod njega će izazvati (ne)razumnu ljubomoru.

3. Obožavanje muških zvijezdi
Vašim prijateljicama vjerojatno je simpatično kada se pretvorite u neobuzdanu tinejdžericu dok govorite o Hughu Jackmanu ili Gerardu Butleru, no vaš partner ne želi slušati hvalospjeve o drugim muškarcima bez obzira što žive na drugom kraju svijeta.

4. Spominjanje muških imena kolega
On želi čuti detalje iz vašeg poslovnog života, ali ne i rečenice koje započinju s: 'Ivan je danas ispričao tako dobar vic'. Ako spominjete muške kolege u pozitivnom svijetlu, govorite njihova puna imena, ili kažite Ivan s posla i tako smanjite intenzitet 'prisnosti'.

5. Dopisivanje s drugim muškarcima
Izmjena poruka preko mobitela ili na društvenim mrežama s drugim muškarcima njega dovodi do 'ludila'. On se ne osjeća ugodno što vodite neki zasebni život u digitalnom prostoru, u kojemu su sve opcije otvorene. Ovo je 10 znakova da ste ovisni o mobitelu.

6. Imate muškog najboljeg prijatelja
Koliko god vaš odnos bio platonski, partner će dvojiti može li se izroditi nešto više iz tog prijateljstva. Krivnju svalite na svu silu romantičnih komedija u kojima najbolji prijatelj tik prije odjavne špice shvati da mu je ljubav života cijelo vrijeme stajala ispred nosa.

7. Spominjanje dobrih starih vremena s bivšim
Ako ne želite da se vaš partner pita jeste li još uvijek romantično zainteresirani za svojeg bivšeg dečka, nemojte ni tog muškarca spominjati u partnerovom društvu. Mislimo, nikada nemojte spominjati bivšeg u njegovom društvu! Ovih 3 stvari trebali biste zahvaliti bivšem.

8. Kada provodite slobodne dane bez njega
Odlazak na godišnji odmor s prijateljima, odnosno bez partnera za njega je jasan znak da ne volite provoditi dulja vremenska razdoblja u njegovom društvu.

9. Kada idete na zabave bez njega
Ako idete na zabave samo sa svojim prijateljicama ili s poslovnim kolegama, a pritom objavljujete razuzdane fotografije na svojim profilima po društvenim mrežama, znajte da će on osjetiti povrijeđenim – i da, ljubomornim.

10. Kad radite prekovremeno
Neočekivani prekovremeni rad do kasnih večernjih sati univerzalni je okidač ljubomore kod oba spola. To vam je jasno, zar ne?

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju