Pravilna i uravnotežena prehrana te redovna fizička aktivnost temelj su zdravog načina života, a ovo su dame koje se toga zaista i drže.

Galerija Jennifer Lopez Jennifer Aniston +0 Jennifer Lopez 1. Jennifer Lopez

Tracy Anderson, osobna trenerica Jennifer Lopez, otkrila je da ova poznata latino pjevačica i glumica zavidne linije jede samo organske, svježe proizvode te namirnice koje su bogate visokokvalitetnim proteinima.

Potrebno je mnogo goriva za sve što ona radi. Čitava je prehrana organska, vrlo dobro osmišljena, balans proteina visoke kvalitete i namirnica bogatih nutrijentima. Sve je svježe, nema prerađene hrane, ispričala je Tracy.

Jennifer Lopez Jennifer Lopez Foto: Getty

Iako Jennifer često vježba i drži se zdrave prehrane, priznaje da ponekad žudi za komadom torte.

Svi smo mi ljudi. Ne mislim da biste se trebali nervirati ako pojedete čips. Svi ponekad požele kekse, komad torte ili prženu piletinu. Važno je samo da stalno pokušavate jesti bolje, rekla je Jennifer jednom prilikom te priznala da joj u naletima želje za nezdravom hranom pomažu proteini: Zasite me tako da glad ne osjećam dulje vrijeme. Uz to, oni su odlični za izgradnju mišića.

Osobe koje vode računa o konzumaciji dovoljno proteinskih namirnica imaju tendenciju manje jesti prehrambene proizvode bogate ugljikohidratima koji su prerađeni industrijskim postupcima, kao što su kruh, tjestenina, peciva ili krekeri, koji su nerijetko glavni uzročnik dobivanja na težini, a ujedno su nutritivno siromašne namirnice.

2. Jennifer Aniston

Šest dana u tjednu Jennifer se drži prehrane koja uključuje namirnice bogate visokokvalitetnim proteinima, bezglutenske proizvode, ugljikohidrate s niskim glikemijskim indeksom te mnoštvo povrća, a jedan dan u tjednu da si oduška i jede što poželi.

U jednom je intervjuu otkrila da jutro započinje smoothiejem koji se sastoji od banana, borovnica, zaleđenih trešanja, stevije, zelenog povrća, maca praha, kakaa te proteinima bogatog quarka. Za ručak jede salatu od povrća uz proteine, primjerice piletinu, a omiljeni joj je međuobrok jabuka s maslacem od badema i orašasto voće.

Važno je napomenuti da pravilna i uravnotežena prehrana podrazumijeva unos 20 do 30 posto proteina, 30 do 35 posto masti te do 40 posto ugljikohidrata. Ako ste jedni od onih koji uzimaju od 20 do 30 posto proteina u odnosu na cjelokupni energetski unos, ubrzavate metabolizam uz gubitak 80 do 100 kalorija dnevno. Ako želite povećati unos proteina, Europska agencija za sigurnost hrane ističe kako je preporučen unos 0,83 g proteina po kilogramu tjelesne mase, dok napredne nutricionističke smjernice preporučuju 1 do 1,5 g proteina po kilogramu tjelesne mase.

3. Alyssa Milano

Nakon što je u trudnoći dobila 25 kilograma, Alyssa se uspjela vratiti na željenu težinu i odlučila svoje metode podijeliti s javnošću. Za razliku od poznatih mama koje su se nakon poroda što prije željele vratiti u staru formu, Alyssa se odlučila za sporiju, ali učinkovitu metodu zdrave prehrane koja jamči odlične dugoročne rezultate.

Kad sam se osjetila spremnom, iz prehrane sam izbacila šećer, a potom i ugljikohidrate i počela s Atkins dijetom, kazala je Milano. Za doručak ova slatka glumica radije bira proteine nego žitarice, a ne skriva ni svoju ljubav prema mliječnim proizvodima.

Jennifer Lopez Jennifer Lopez Foto: Profimedia/Kristin Callahan/Everett Collection

Istraživanja s područja nutricionizma, osobito u zadnje vrijeme, sve više progovaraju o važnosti redovne konzumacije namirnica bogatih proteinima za zdrav i kvalitetan način života, a posebno tijekom redukcijskih dijeta, u kontekstu uravnotežene prehrane i udjela ostalih hranjivih tvari.

Unos proteina možete povećati namirnicama koje ga sadrže, poput svježeg sira bogatog proteinima (quarka) s niskim udjelom mliječne masti i ugljikohidrata, posnog sira, mlijeka, jogurta, krtog mesa piletine i puretine, ribe, jaja, orašastih plodova i mahunarki.


 

 

Advertisement

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju