Costume Institute Gala, svečana večer poznatija kao Met Gala, prigoda je u kojoj se slavi moda. Međutim, neke zvijezde svojim izdanjima skreću pažnju s onoga što bi na Gali trebalo biti najvažnije, a to je odjeća

Postoji li granica dobrog ukusa ili je u modi sve dopušteno? To je pitanje koje mnogi postavljaju nakon velikih modnih događanja poput tradicionalne Met Gale, svečane večere Kostimografskog instituta njujorškog muzeja Metropolitan.

Za razliku od dodjele Oscara koja prije svega slavi filmsku umjetnost i na kojoj moda 'igra' važnu, ali ipak sporednu ulogu, Met Gala je u potpunosti posvećena modi, kostimografiji, slavljenju odjeće i onih koji je izrađuju.

Međutim, neke zvijezde svojim modnim odabirom pažnju skreću na sebe umjesto na odjeću koju nose. Tako je Madonna na ovogodišnju Galu došla odjevena u provokativnu crnu haljinu Riccarda Tiscija koja je razotkrila njezinu stražnjicu i grudi. Sasvim očekivano, nakon večere nitko nije pričao o haljini nego o tijelu slavne glazbenice.

Ništa bolje nije prošla Nicki Minaj u haljini Jeremyja Scotta za modnu kuću Moschino. U predjelu dekoltea haljina je doslovno pucala po šavovima zbog bujnog poprsja reperice koje je u drugi plan bacilo njezin stajling.

Uz Madonnu i Nicki, listu najgore odjevenih dama 'ukrasila' je i Lady Gaga koju je odjenula modna kuća Versace. Izgleda kao da je zaboravila odjenuti hlače, jedan je u nizu negativnih komentara na račun ovog izdanja.

Mnogi smatraju kako bi se na ovakvom događanju posvećenom modi ženski seksipil trebao naglašavati isključivo odjećom, a ne ogoljivanjem tijela. Međutim, to zvijezde ne sprječava u biranju oskudnih haljina, poput 'golih' modela koje su na prošlogodišnjoj Met Gali nosile Jennifer Lopez, Beyonce i Kim Kardashian.

Jesu li ove tri dame prešle granicu dobrog ukusa?

glasova:

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju