Jeste li i vi jedna od osoba koja pati od iznenadnog grčenja mišića u nogama? Ako vas ova boljka budi iz sna ili ometa vaše svakodnevne aktivnosti, olakšanje potražite u prirodnim rješenjima. Nudimo vam tri olakšivača bolova u mišićima


1. Hrana bogata kalijem

Jedan od najčešćih uzroka za grčenje mišića jest manjak kalija u tijelu. Da bi uravnotežili razine ovog vrijednog minerala jedite hranu bogatu tim važnim nutrijentom poput banana i krumpira.

Možete se opskrbiti kalijem i ako redovito pijete toplu vodu u koju ste dodali žlicu jabučnog octa i žlicu domaćeg meda.

Najčešći razlozi za grčenje mišića u nogama su nedostatak kalija i magnezija, te manjak fizičke aktivnosti.

2. Krećite se
Do grčenja u mišićima može doći i zbog manjka kretanja, odnosno višesatnog sjedenja ili ležanja u istoj pozi. Najlogičniji odgovor takvoj vrsti grčeva je fizička aktivnost.

Ne zaboravite se baviti nekom tjelesnom aktivnošću, šećite, a kada ste prikovani za ured – ustajte svakih dvadesetak minuta, rastegnite se i nastavite s poslom.

3. Topli oblozi

Kada vas uhvati grč, pritisnite sredinu bolnog mjesta u trajanju od 15'tak sekundi, opustite mišić pa ponovite dok bol ne popusti. Uvijek možete posegnuti i za toplim oblozima, ili toplom kupkom koja će opustiti sve mišiće.

Savjet plus:
Ako ništa od navedenih rješenja ne pomaže, konzultirajte se s liječnikom.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju