Međunarodni dan djeteta obilježava se 20. studenog, na dan kada je UN donio Konvenciju o pravima djeteta prije 26 godina. Ovim međunarodnim ugovorom Ujedinjenih naroda, čija je potpisnica i Hrvatska, utvrđena su građanska, politička, ekonomska, socijalna, zdravstvena i kulturna prava djece. Mi smo se na današnji dan odlučili prisjetiti zašto su dječja srca najčišća i najveća

Međunarodni dan djeteta koji je obilježava danas prilika je da se prisjetimo zašto su djeca najveće blago na svijetu. Mi odrasli mogli bi toliko puno učiti od djece čija su srca čista i koja ne poznaju rase, nacionalisti i sve one druge razlike koje razdvajaju ljude. Svi bismo ponekad svijet trebali gledati kroz oči djeteta.

Da djeca čine najveća djela dokazuje i četvero djece koja nas svojom dobrotom podsjećaju što je u životu zapravo najvažnije.

Sedmogodišnji dječak Jack Swanson svoj je džeparac donirao za obnovu džamije u Teksasu koju su vandali uništili nakon terorističkog napada u Parizu.

Dominik iz Samobora uz igračku svom neznanom prijatelju iz poplavljenog područja nakon razornih poplava prošlo ljeto u Hrvatskoj, poslao je i najtoplije pismo.



Maleni Parižanin je zahvaljujući svom ocu shvatio da se protiv oružja možemo boriti nečim divnim i nevinim. To ga je umirilo, jer je saznao da je sve u redu dok god ljudi postavljaju - cvijeće i svijeće.


Plavokosi dječak
dočekao je izbjeglice na željezničkom kolodvoru u Münchenu s igračkama i natpisom 'Dobrodošli'.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju