Svjetlija kosa za samo nijansu ili dvije u trenu može osvježiti vaš izgled. Želite li isprobati kako vam pristaje malo drugačija, svjetlija boja kose ne morate otići kod frizera već svoju prirodnu boju za kosu potražite u kuhinji. Donosimo 4 sastojka koji na prirodan način posvjetljuju vlasi

1. Med
Med je savršen sastojak za posvjetljivanje kose jer sadrži vrlo malu količinu hidrogen peroksida i istovremeno hidratizira vlasi. No isto tako, med je vrlo ljepljiv i teško ga je oprati s kose i zato bi ga bilo dobro izmiješati s malo mlake vode ili octa kako bi ga lakše nanijeli, ali i isprali.

Nanesite mješavinu na cijelu kosu, pokrijte glavu kapicom za tuširanje ili najlonskom vrećicom i ostavite da odstoji preko noći ili tijekom poslije podneva, dok ste kod kuće.

2. Kamilica
Kamilica je svršen napitak, ali i jednako dobar saveznik ljepote. Napravite što jači čaj od kamilice i ostavite da se ohladi.

Čaj nanesite na cijelu kosu ili samo pramenove t pustite da se prirodno osuši na suncu. Kamilica će njegovati vaš vlasi i istovremeno ih posvijetliti za par nijansi.

3. Limun
Ovaj citrus jedan je od najpopularnijih DIY načina posvjetljivnja kose. Limunov sok prepun je citrusne kiseline koja može prirodno posvjetliti kosu. Izmiješajte četvrtinu šalice tople vode s šalicom sok od limuna i ulijte u bočicu s raspršivačem.

S obzirom na to kako limun isušuje vlasi, imate li suhu kosu u mješavinu dodajte malo regeneratora ili ulja za kosu. Pošpricajte kosu i ostavite da tako odstoji. Jači efekt dobi ćete kao sjednete na balkon ili u dvorište i uhvatit pokoju zraku sunca.

4. Cimet
Ovaj mirisni sastojak idealan je za posvjetljivnje tamne kose jer će vlasima pržiti topao, svjetliji ton, bez narančastog odsjaja. Na vlažnu kosu osvježenu regeneratorom za kosu nanesite mješavinu cimeta u prahu i mlake vode. Mješavinu dobro utrljajte u kosu od korijena do vrhova te pokrijte kapicom za tuširanje ili vrećicom.

Ostavite da tako odstoji koliko god želite, a preporuka je čim dulje, to bolje. Cimet je jedan od najsigurnijih sastojaka za posvjetljivanje kose tako da postupak možete ponoviti koliko god puta želite.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju