Jeste li znali da eterična ulja mogu značajno pomoći u procesu reorganizacije naše tjelesne težine? Jutarnji napitak od eteričnog ulja citrusa, mlake vode i meda ubrzat će metabolizam i pomoći u sagorijevanju masnoća


Konzumacija obilnog doručka, zaobilaženje gaziranih napitaka i namirnica koje u sebi sadrže šećer, ispijanje dvije do tri litre kvalitetne vode dnevno te planiranje obroka u kojima se ugljikohidrati i masnoće jedu odvojeno samo su neki od klasičnih savjeta koji jamče dobre rezultate kada je u pitanju održavanje željene tjelesne težine ili gubitak kilograma.

Ujutro konzumirajte jutarnji napitak od eteričnih ulja citrusa, mlake vode i meda jer će on ubrzati metabolizam i pomoći pri smanjenu kiselosti u organizmu.

Stručnjaci savjetuju da posljednji obrok u danu ne bude kasnije od 19 sati, a u namjeri da se riješite toksina iz tijela pomoći će i jedna do dvije žličice ulja crnog kima.

"Poštujemo li ove savjete i konzumiramo li zdrave namirnice, moći ćemo jesti koliko god želimo, a da se pritom ne debljamo,“ započinje priču magistra farmacije Mara Doljak, ravnateljica Aroma Akademije i osnivačica tvrtke Aromara, koja vjeruje da će u cijelom procesu mršavljenja pomoći i korištenje eteričnih ulja.

"Eterična ulja mogu značajno pomoći u procesu reorganizacije naše tjelesne težine. Preporučamo da ujutro konzumirate jutarnji napitak od eteričnih ulja citrusa, mlake vode i meda jer će on ubrzati metabolizam i pomoći pri smanjenu kiselosti u organizmu,“ ističe direktorica tvrtke Aromara.

Čisti jetru i topi masnoće

U procesu promjene može se koristiti i eterična ulja đumbira koji je tisućama godina poznato sredstvo za detoksikaciju organizma i aktivaciju metaboličkih i biokemijskih procesa. Tu je i eterično ulje metvice, koja je stimulator većine tjelesnih funkcija, pa tako i probave.

"Agrumska eterična ulja pomažu čišćenju jetre i razlaganju suvišnih masti u organizmu. Blend Ruže geranije doprinijet će hormonskoj ravnoteži, a hormoni uvijek stoje u pozadini poremećene tjelesne težine. Borovica pomaže u otklanjanju nakupljene tekućine u tijelu, pa već i samo pojačano mokrenje može omogućiti gubitak 1 do 2 kilograma i osjećaj olakšanja,“ kaže magistra Mara Doljak.

Eterično ulje metvice je stimulator većine tjelesnih funkcija, pa tako i probave.

Ipak, valja znati da su eterična ulja značajan, ali tek pomoćni alat u procesu reorganizacije tjelesne težine.

"Nemojmo zaboraviti na probiotike, vitamine, minerale i dodatke prehrani te radost i smijeh koji animiraju naše zdravlje, jačaju otpornost organizma i time smanjuju potrebu za konzumiranjem previše hrane," zaključuje ravnateljica Aroma Akademije.

Recept za jutarnji "FRESH START" napitak Mare Doljak za reorganizaciju tjelesne težine:
2-3 kapi eteričnog ulja limuna, grejpa, limete, naranče ili mandarine (odabrati samo jedno eterično ulje)
2 dcl mlake kvalitetne vode
1 žličica meda

Priprema:
Promiješajte sve sastojke i popijte ujutro na prazan želudac.

Želite li suzbiti glad i prejedanje, upotrijebite ovaj čudesni sprej od pet eteričnih ulja.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju