Sezona viroza u punom je jeku. Kako bi izliječili neugodne simptome poput visoke temperature, proljeva i povraćanja, začepljenog nosa i osjećaja malaksalosti, iskoristite dar prirode i u svoj dnevni meni uvrstite ovih 5 jednostavnih, ali čarobnih namirnica iz vaše kuhinje


1. Đumbir

Ova čarobna namirnica ima višestruki utjecaj na naše tijelo. Osim što je prepuna vitamina koji jačaju imunitet, ona je sjajan borac protiv mučnina, nadutosti i zatvora. Isto tako, đumbir je poprilično ljutog okusa što pomaže kod začepljenog nosa i upale sinusa.

2. Krekeri
Obični, suhi krekeri, bez ikakvih začina vaš su saveznik tijekom sezonskih viroza. Oni su suhi i lako probavljivi što će smiriti vaš želudac i probavu i spriječiti mučnine i povraćanje. Sličan učinak ima i prepečeni tost. Krekere kombinirajte uz nezaslađeni čaj.

Banana pomaže kod spuštanja povišene temperature te nadoknađuje elektrolite izgubljene znojenjem, proljevom i povraćanjem

3. Čaj
Čarolija toplog biljnog čaja poznata je od pamtivijeka. Zeleni čaj možete piti svaki dan i to nekoliko puta, a izvrstan je antioksidans i borac protiv infekcija. On jača imunitet, a u kombinaciji s limunom, đumbirom i medom vašem će tijelu pružiti sve što mu je potrebno da se vrati u normalno stanje. Nadražen želudac smiriti će menta i kamilica, a kašalj trputac i lovor.

4. Juha
Čarobna kokošja juhica liječila je generacije i generacije prije nas. Ona sadrži sastojak cistein koji smanjuje razinu sluzi u dušnom sustavu i time smiruje kašalj. Isto tako, topla i krepka juha lako je probavljiva te će spriječiti dehidraciju i smiriti simptome hunjavice i začepljenog nosa.

5. Banana
Ovo ukusno i slatko voće savršen je saveznik vašeg oslabljenog organizma. Banana je prepuna kalija koji je lako probavljiv te neće uznemiriti nadraženi želudac. Banana pomaže i kod spuštanja povišene temperature te nadoknađuje elektrolite koji organizam gubi pojačanim znojenjem, proljevom ili povraćanjem.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju