Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Moda & ljepota

5 'krivaca' za obješene grudi

28-12-2014 Piše Zadovoljna
komentari

Koža na grudima stari dvije do tri godine brže od ostatka tijela. Bilo radi dojenja, godina ili genetske naslijeđenosti, niti jedna žena ne može izbjeći to da joj se grudi u nekom trenutku života barem malo ne objese. No postoje i neke navike zbog kojih se grudi mogu opustiti pa evo na što trebate pripaziti kako biste usporili taj proces

1. Nošenje grudnjaka koji ne pruža dovoljnu potporu
Uvijek birajte grudnjake koji će dati dovoljnu potporu grudima jer će u suprotnom, odnosno ako se grudi tresu, koža na grudima oslabjeti kao i proizvodnja kolagena.

2. Pušenje
I jedna cigareta dnevno i povremeno pušenje slabi i postaruje kožu jer se smanjuje dotok krvi u površinski sloj kože.

Koža na grudima stari dvije do tri godine brže od ostatka tijela 3. Yo-yo dijeta
Varirate li konstantno između dva do četiri kilograma tjelesne težine gore-dolje nije problem. Ali ako se radi o deset ili više kilograma, svaki put kad dobijete i izgubite kilograme koža na grudima još se više opusti.

4. Nenanošenje kreme sa zaštitnim faktorom
Kao što štetne UV zrake pospješuju nastanak bora na licu, isto tako nepovoljno utječu na grudi jer se smanjuje stvaranje kolagena te se oštećuje koža što rezultira obješenim grudima.

5. Trčanje
To nikako ne znači da biste trebali prestati trčati već da dok trčite nosite sportski grudnjak s odvojenim košaricama (grudnjak bez odvojenih košarica koji samo stisne grudi nema tako dobar učinak) koji će grudi držati na mjestu.

U trendu Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Andrej Plenković s obitelji u posjeti Papi Lavu XIV. Elegantno izdanje Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu
Pročitaj još
Pročitaj još