Odjenuti svečani sako kao haljinu iznimno je hrabar potez, koje si mogu priuštiti samo najodvažnije trendseterice. Sako-haljina na modnom se nebu pojavila prije nekoliko godina, a njenom izazovu odazvala se tek šačica slavnih dama koje vole izazvati pozornost, a u prvi plan staviti isklesane noge


U modnoj industriji teško je izmisliti neki novi odjevni komad, pa se većina dizajnera okreće varijacijama već postojećih rješenja. Pod pritiskom modne inovativnosti i kreativnost nalaze se i brojne slavne dame iz javnog života koje iz mora prijedloga (i besplatnih uzoraka) trebaju odabrati stvari koje najbolje odgovaraju njihovim karakterima, tipu tijela i ukusu.

Sako-haljina modni je eksperiment na kojeg se odlučuju samo najodvažnije slavne dame.

Ne čudi stoga što se Kim Kardashian, poznata po nošenju pripijenih haljina s dubokim prorezima, odvažila na hrabru smoking-haljinu. Riječ je o svečanom sakou duplog kopčanja što nalikuje gornjem dijelu smokinga, a koju je ista iznijela u obliku mini haljine te ju kombinirala uz visoke potpetice i odgovarajuću torbicu.

S ovakvim stilom odijevanja, koje odbacuje hlače ili suknju kao važan dio garderobe, u 2011. godini koketirala je i modna eksperimentatorica Jennifer Lopez, ali i modeli poput Care Delevingne te Allyse Miller. Noge je u prvi plan stavila i pjevačica Fergie, koja je sako zamijenila s bijelom prozirnom haljinicom, a koju je kombinirala uz crne čizme do bedara.

U našoj fotogaleriji pogledajte samopouzdane dame koje se ne libe pokazati noge u odvažnim kombinacijama.

 

 


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju