Analizirajući više od 6 milijuna upita na tražilici od siječnja 2012. godine, Google je napravio prvi Izvještaj o modnim trendovima. Analitičari su statistikom došli do zaključka kako su na zalasku popularnosti peplum haljine i ušiveni korzeti, a sve više se traže upravo ovi odjevni komadi


1. Suknje od tila

U odnosu na 2014. potraga za suknjama od tila u porastu je čak za 34 posto. Osobito se traže modeli u bijeloj i crnoj boji, ali i tutorijali na YouTubeu kako ih samostalno napraviti u vlastitom domu. Ove suknje rado je nosio lik Carrie Bradshw u seriji 'Seks i grad', koja je također jedna od glavnih modnih ikona kada je u pitanju modni stil Googleovih korisnica.

Google je analizirao 6 milijuna upita kako bi kreirao prvi Modni izvještaj o najvećim modnim trendovima u 2015. godini.

2. Trenirke (jogger hlače)
Ženski, muški i dječji modeli trenirki, odnosno mekanih hlača mrkva kroja napravljenih po uzoru na ovaj dio sportske odjeće jačaju na popularnosti. Preko Googlea su se osobito tražili modeli s uzorkom emotikona, od kože i trapera te s uzorkom vojničke kamuflaže.

3. Midi suknje
Od 2013. naovamo gotovo se udesetostručila zainteresiranost korisnika Googlea za suknje u midi duljini. Osim što ovaj tip suknje skriva nedostatke, dosta korisnica je zbunjeno kako ih kombinirati s topićima i cipelama pa često traži preporuke od ovog internetskog pretraživača.

4. Hlače širokih nogavica (palazzo hlače)
Žene su sve zaineresiranije za retro krojeve hlača ekstra širokih nogavica, odnosno takozvane palazzo hlače, koje se izvrsno kombiniraju za dnevne i večernje varijante. Googleovi analitičari primijetili su nagli skok popularnosti ovog odjevnog komada u 2013. godini, koja otada ne jenjava.

5. Korzeti za 'vježbanje' struka

Zahvaljujući Kim Kardashian i članicama njene obitelji koje se redovito slikaju u obavljanju kućnih aktivnosti s ovim novim modnim dodatkom, sve su popularniji i korzeti za 'vježbanje' struka. Riječ je o 'pomagalu' koje se redovito nosi iznad odjeće, kako bi se struk 'istrenirao' da bude manji. Slavne dame tvrde da čini čuda za opseg struka, a liječnici ih opovrgavaju.

U našoj fotogaleriji potražite nekoliko hit komada iz hrvatskih trgovina po uzoru na ovaj Googleov izvještaj.

 

I'm really obsessed with waist training! Thank you @premadonna87 for my new waist shapers! #whatsawaist

A photo posted by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju