Mnoge žene povezuju serume za lice s anti-aging procesom, pa se u svakodnevnoj njezi lica okreću različitim kremama. No, treba znati da postoji velik niz seruma koji nemaju nikakve veze s pomlađivanjem, ali zato pružaju druge blagodati za ljepotu vaše kože. Otkrijte 5 najboljih razloga za korištenje seruma za lice


1. Dubinsko prodiranje u kožu

Najveća razlika između seruma i krema za lice očituje se u njenom sastavu: dok su kreme temeljene na prirodnim uljima, serumi se uglavnom baziraju na vodi. Serumi također sadrže veću koncentraciju aktivnih tvari koji dubinski prodiru u kožu i tako osiguravaju bolje upijanje prijeko potrebnih elemenata.

2. Lepeza seruma za lice
Osim seruma za pomlađivanje i 'peglanje' bora, na tržištu postoji i značajan broj drugih proizvoda koji pomažu u borbi protiv pjega i pojačane pigmentacije.

Tu su serumi kojima je glavna uloga hidratizirati kožu, riješiti vas sivila i umora, te vam podariti sjaj i elasticitet. Stoga treba obratiti pažnju na aktivne sastojke – ovisno o potrebi birajte one s visokim postotkom vitamina C, nekog drugog antioksidansa, retinola i slično.

Serumi za lice dublje prodiru u kožu, imaju više aktivnih sastojaka od klasičnih krema te se nameću kao odlični saveznici u njezi kože lica.

3. Prvi korak do prekrasne kože
Serumi su obično odlična podloga u procesu njege, a njihovo nanošenje otvara prostor za bolje djelovanje drugih proizvoda koji se stavljaju na lice nakon njih.

Nanesite li serum za lice na očišćenu kožu, pustite da se upije, a potom stavite dnevnu kremu i tako unaprijedite učinak potonje. Serumi se obično nanose na kožu prije krema, osim ako nije drugačije navedeno na deklaraciji proizvoda.

4. Saveznik ljepote za osobe s masnom kožom

Serumi su odličan izbor za njegu kože lica kod žena koje imaju masnu kožu. Takav tip kože ne 'podnosi' masne kreme i losione, pa su serumi temeljeni na vodi izvrsna alternativa. Uz to se lakše i brže upijaju u kožu, a sadrže li primjerice i salicilnu kiselinu zajamčit će vam i čišćenje lica od akni.

5. Viša cijena - više aktivnih sastojaka

Serumi za njegu lica obično koštaju više novaca od klasičnih dnevnih krema, a dolaze u mnogo manjem pakiranju od spomenutih pomada.

Treba znati da visoka koncentracija aktivnih tvari utječe i na način aplikacije proizvoda – pa je kap ili dvije serumske tekućine dovoljno za tretiranje područja cijelog lica, ili samo onoga oko očiju. Drugim riječima, ako koristite proizvod prema uputama mala bočica seruma može vam 'izdržati' nekoliko mjeseci.

Izdvajamo serum koji ima višestruke benefite za kožu. Štiti od štetnih utjecaja tijekom dana poput stresa, zagađenog zraka, dima cigareta koji negativno utječu na zdravlje i ljepotu kože.

Vichy Idealia Life Serum je prvi Vichy serum koji u samo 8 dana vidljivo transformira 8 pokazatelja kvalitete kože:

- sužene pore
- zaglađena površina kože
- obnovljen blistav ten
- ublaženi znakovi umora
- odmorne crte lica
- sjaj pod kontrolom
- uklonjene pigmentacijske mrlje
- mekana koža
 

Jedinstvena kombinacija aktivnih sastojaka poništava utjecaj načina života na parametre kvalitete kože: Derivat jasmonske kiseline je anti-age molekula nadahnuta prirodnim procesima obnove jasmina koji na agresije odgovara lučenjem. Ubrzava obnovu epidermisa i poboljšava prirodni obrambeni mehanizam kože.

Po prvi puta ovaj deriva je spojen s LHA, derivatom salicilne kiseline koji potiče staničnu obnovu umorne kože. Također smanjuje i pigmentne nedostatke na površini zahvaljujući učinku pilinga. I konačno, poboljšava kvalitetu tena povećanjem refleksije svjetlosti s površine kože.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju