Imate osjećaj da vas stalno prati nesreća? Pogledajte dobro prostor u kojem živite jer možda se upravo ondje krije rješenje vaše nevolje. Naime, prema mnogim vjerovanjima, postoje predmeti koji domu donose nesreću, a isto tako i oni koji donose sreću

Želite li dom bez negativne energije, izbjegavajte sljedećih pet sitnica koje donose nesreću:

1. Ogledalo okrenuto prema krevetu
Vjeruje se da ogledalo okrenuto prema krevetu može uzrokovati probleme u ljubavnoj vezi, puštajući nedobrodošle utjecaje izvana u inače dobar i zdrav brak.

2. Crna vrata
Boju ulaznih vrata najbolje je odrediti prema tome na koju su stranu svijeta okrenuta. Crna vrata možete imati samo ako vrata gledaju na sjever, inače će u vaš dom pozvati lošu sreću.

Vjeruje se da kružno postavljeni namještaj pomaže u protoku energije. Također se smatra da će krevet okrenut dijagonalno od vrata spavaće sobe ispuniti dom pozitivnom energijom

3. Biljka s bodljama
Za oštre, šiljaste predmete također se smatra da donose nesreću i želite li da vaš dom privuče pozitivnu energiju, izbjegavajte u njemu držati biljke s bodljama, poput kaktusa.

4. Kalendar na krivom mjestu
Kalendar obješen na ulazna vrata doma podsjetnik je na prolaznost života te se vjeruje da tada utječe na trajanje životnog vijeka njegovih stanara.

5. Slika brodoloma

Slika brodoloma predstavlja nemir koji može utjecati na ponašanje i energiju stanara.


Želite li dom pun pozitivne energije, unesite u njega sljedećih pet sitnica koje donose sreću:

1. Svježe cvijeće
Stavite li svježe cvijeće na neko vidljivo mjesto u svom domu, sreća vas neće zaobići. Samo ne stavljajte cvijeće s bodljama (pogledaj dio teksta o predmetima koji donose nesreću pod brojem 3). Donosimo i 10 sobnih biljaka koje ne možete ubiti.

2. Obojena vrata
Gledaju li vrata na jug, obojite ih u crvenu ili narančastu boju, vrata okrenuta prema sjeveru trebala bi biti plava ili crna, gledaju li na zapad izaberite sivu ili bijelu boju, a ona okrenuta prema istoku donijet će vam sreću ako su smeđa ili zelena.

3. Raspored namještaja
Vjeruje se da kružno postavljen namještaj pomaže u protoku energije. Također se smatra da će krevet okrenut dijagonalno na vrata spavaće sobe ispuniti dom pozitivnom energijom.

4. Potkova
Mnoge kulture vjeruju da konjska potkova obješena iznad vrata donosi sreću. Ako je potkova okrenuta prema gore, to će osigurati da sreća ne nestane, a ako je okrenuta prema dolje, sreća će pasti na svakoga tko prođe kroz ta vrata.

6. Lovac na snove
Obješen u spavaćoj sobi, lovac na snove štiti stanara od ružnih snova.

Pogledajte i 7 ukrasa za dom koji će osvježiti svaku prostoriju.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju