Naša su lica ogledala koja reflektiraju zdravlje cijeloga tijela. Prerano starenje, zategnutost kože, akne i druge napravilnosti znakovi su nepoželjenih promjena u organizmu. Želite li imati idealnu kožu lica? Lijepa i zdrava koža rezultat je slijeđenja ovih pet važnih pravila

1. Hidratizirajte kožu
Dubinska hidratacija tijela iznimno je važno pravilo za lijepu kožu lica i tijela, a ono se ne odnosi samo na 6 do 8 propisanih čaša vode koje bi trebali popiti svakoga dana, već uključuje i konzumaciju namirnica bogatih vodom poput lisnatog povrća i citrusnog voća. Da bi se riješili štetnih tvari iz tijela, i uklonili nepravilnosti kože u negaziranu vodu dodajte listiće mente, kriške limuna i svježeg krastavaca.

Ne zaboravite ni na pravilnu njegu lica izborom odgovarajuće kreme. Nježna tekstura Idealia kreme za glatku kožu zdravog sjaja iz Laboratorija Vichy namijenjena je svim tipovima kože jer sadrži hipoalergenu formulu bez parabena.

Tajna formula obuhvaća ekstrakt gljive kombucha koji prirodno pomlađuje, kao i termalnu vodu Vichy koja smiruje i jača kožu. Klinički je dokazno da redovita primjena kreme Idealia daje ujednačeniju površinu kože kod koje su bore smanjene, a pigmentalna i kapilarna homogenost poboljšane.

2. Pravilno dišite i znojite se
Duboko dišite i redovito se krećite, te tako povećajte doticaj kisika u sve stanice tijela. Redovita vježba poput brzog hodanja, trčanja ili odlaska na neku sportsku aktivnost potaknut će proces znojenja, kroz koji ćete se riješiti toksina iz organizma. Ako vam to dopuštaju meteorološki i drugi uvjeti uvijek dajte prednost vježbi na otvorenom.

Lijepa koža rezultat je uravnotežene prehrane i odgovarajuće hidratizacije tijela, kao i redovnog sna.

3. Jedite zdrave masnoće
Masnoće su podmazivači kože koji je održavaju elastičnom. Zato je važno da jedete samo najzdravije masnoće, točnije namirnice s visokim postotkom nezasićenih masnih kiselina. Prgrlite domaću plavu ribu, sirove orašaste plodove i maslinovo ulje, a izbjegavajte hranu prženu u dubokom ulju, kao i polugotove proizvode namijenjene za dovršavanje u mikrovalnoj pećnici.

4. Potaknite rad probave

Ako imate neodgovarajuću probavu, vaš organizam ne upija važne nutrijente koji su potrebni za izgradnju lijepe kože poput vitamina A, C i E, te minerala selena i cinka. Zato je važno pokrenuti proces probave u organizmu. To ćete postići ako jedete više manjih obroka kroz dan (zadnji neka bude najmanje dva sata prije odlaska u krevet), u prehranu uključite više cjelovitih žitarica, te smanjite količine rafiniranog šećera.

5. Spavajte poput uspavane ljepotice
Napuhnuta koža i crni koluti oko očiju nepogrešiv su znak nesanice ili prekratkog spavanja. Da bi stanice tijela dobile prijeko potrebni odmor noću si treba priuštiti 7-8 sati neprekinutog sna. Tu i tamo svakome se 'zalomi' koja neprospavana večer, ali redovito izlaganje ovakvom stilu života izazvat će promjene na koži te prve znakove prijevremenog starenja.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju