Mnoge slavne dame bile su meta kritika suradnika koji su im savjetovali da korigiraju svoje takozvane 'mane', ali one su odlučno rekle ne tim prijedlozima.

Galerija Slavne dame s fizičkim nesavršenostima - 1 Slavne dame s fizičkim nesavršenostima - 2 Slavne dame s fizičkim nesavršenostima - 3 +2 Lea Michele nije željela operirati nos, iako su joj to savjetovali

Kelly Ripa – male grudi

Slavna američka voditeljica i glumica uvijek će se prva našaliti na račun svojih malih grudi za koje ponekad kaže da su 'nepostojeće'. Na početku karijere mnogi su joj savjetovali da poveća grudi, ali ona nikada nije poslušala takve savjete. Nikada ne bih operirala grudi. Sretna sam u svojoj koži i s tijelom koje imam, kaže mama trojice sinova.

Lea Michele – nos

Glumica je imala samo 13 godina kada su joj casting agenti rekli da će morati operirati nos. Nakon toga isto su joj predlagali i njezini menadžeri. Da samo znate koliko su mi puta rekli da sredim nos jer ovako nisam dovoljno lijepa. Ali dokazala sam im da nisu u pravu, izjavila je Lea.

Cindy Crawford – madež

Po mnogima jedna od najljepših žena svih vremena u tinejdžerskim danima bila je meta zafrkavanja školskih kolega zbog velikog madeža iznad usne. Priznaje da je u tim danima razmišljala o tome da ga ukloni, ali naposljetku je odustala od te ideje: Danas je to dio mog lica o kojem uopće ne razmišljam. To je ono po čemu me svi pamte i mnoge druge žene s velikim madežima zbog njega su se poistovjetile sa mnom.'

Padma Lakshmi – ožiljak

Padma je imala 14 godina kada je u prometnoj nesreći zadobila ozljedu ruke koja je rezultirala ožiljkom od 18 centimetara. Ljepotica indijskog podrijetla nikada nije željela ukloniti ožiljak s ruke, čak ni kada su joj to savjetovali modni agenti na početku njezine profesionalne karijere. Međutim, bilo je i onih koju su na njega gledali kao njezinu posebnost zbog koje se ističe među drugim modelima. Slavni fotograf Helmut Newton obožavao je fotografirati Padmu i na svojim fotografijama često je njezin ožiljak stavljao u prvi plan. Volim taj ožiljak, zbog njega sam osoba sa zanimljivom životnom pričom, podsjeća me na to da mogu preživjeti bilo kakvu bol, kaže Padma.

Chrissy Teigen – strije

Kada je poznata manekenka na svom Instagram profilu objavila fotografiju strija na nogama, dobila je tisuće pozitivnih komentara žena koje su bile oduševljene činjenicom da ne skriva svoja nesavršenstva. Javili su se i dežurni kritičari koji smatraju da bi kao osoba koja se bavi manekenstvom trebala pripaziti na svoj izgled i spriječiti nastanak strija. Mislim da smo zaboravili kako izgledaju stvarni ljudi. Imam i ja hrpu onih aplikacija za returširanje, ali jednostavno to ne želim raditi jer mislim da smo zaboravili kako izgledaju stvarni ljudi. Došli smo do toga da ljudi potpuno mijenjaju oblik svog tijela. To nije pošteno. Nitko se ne može uspoređivati s nerealnim standardima, kaže Chrissy.

 

A photo posted by chrissy teigen (@chrissyteigen) on

Mindy Kaling – tjelesna težina

Mindy je još jedna od slavnih žena kojima je rečeno da nisu dovoljno lijepe za uspjeh. Ni putene obline glumice nisu svima po volji, ali ona nema namjere gubiti kilograme zato da bi zadovoljila holivudske norme fizičkog izgleda. Pogledam li ponekad Gisele Bundchen i pomislim kako bi život bio super da nikada više ne moram nositi Spanxice? Pa naravno. Ali to nije na listi mojih prioriteta i na listi stvari koje želim napraviti u životu, napisala je u svojoj knjizi 'Is Everyone Hangign Out Without Me?'

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju