Pariz je modni centar svijeta, a Francuskinje među najbolje odjevenim damama. Njihov stil je profinjen, elegantan i ženstven, ali ne i pretjerano skup. Evo zbog čega se dame iz ove prekrasne zemlje ističu po svojem stilu i odijevanju


1. Ne obaziru se na kratkoročne trendove

Francuskinje obožavaju modu, ali ne slijede trendove. Umjesto toga preferiraju svevremenske komade – poput dobro krojenih traperica, male crne haljine i balonere. 'Lude' i za kvalitetnim tkaninama – važno im je da su materijali raskošni, ali ne nužno i skupi.

2. Obožavaju neutralne boje
Francuskinje vole bijelu boju, plavu, crnu i bež tonove. Riječ je o neutralnim nijansama koje ne samo da se mogu svakodnevno nositi, već se i odlično kombiniraju s drugim nijansama.

3. Nose odjeću krojenu po mjeri

Tajna njihovog stila počiva na dobrom kroju. Preuske hlače i predimenzionirane jakne nisu dio njihovog modnog ormara. One se odijevaju sukladno svojem tjelesnom tipu, i trude se birati stvari koje ističu njihove ženstvene obline, bez zalaženja u područje vulgarnosti.

Francuskinje vole svevremensku odjeću, modne komade od kvalitetnih tkanina i u neutralnim bojama koje se lako mogu kombinirati.

4. Slijede pravilo 'Manje je više'
Coco Chanel je jednom rekla: 'Prije izlaska iz kuće svaka bi se dama trebala pogledati u ogledalo i ukloniti jedan modni dodatak.' Francuskinje ne pretjeruju s modnim dodacima, već preferiraju jednim dramatičnim elementom naglasiti svoju ženstvenost, poput jarkog crvenog ruža.

5. Znaju da su detalji važni
Francuskinje žele komunicirati poruku da su sofisticirane bez previše truda. Taj efekt postižu obraćanjem pozornosti na sitne detalje. Nikad ne nose odjeću s rupama, mrljama ili komad koji nije izglačan.

6. Ulažu u temeljne komade

Umjesto količini, prednost daju kvaliteti. Njihov ormar stoga nije pretrpan, ali sadrži komade koji se mogu nositi nekoliko sezona. Radije će potrošiti 5000 kuna na kaput koji će moći nositi pet godina, nego 400 kuna izdvojiti za vestu koju će odjenuti dvaput.

7. Stav je najvažniji

Francuskinje ne izlaze iz kuće u sportskim kombinacijama sastavljenim od tajica i pamučnih majica s kapuljačom. Odijevaju se ženstveno i uživaju u modnim igrama prvenstveno zbog vlastitog zadovoljstva. Povrh svega, nose odjeću sa samopouzdanjem i stavom, zbog čega se redovito nalaze na ljestvicama najbolje odjevenih žena.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju