Očekujete li uskoro dijete i još niste sigurni koje biste ime izabrali, a pritom ste velika zaljubljenica u putovanja, inspiraciju možete pronaći u predivnim destinacijama diljem svijeta, kao i stilu života pojedinih naroda. Numerolozi se slažu u tome da ime uvelike utječe i na karakter djeteta pa tko zna – možda ga upravo ime inspirirano putovanjima označi kao budućeg svjetskog putnika.

Evo naših prijedloga:

Tara
Ako ste putovali na druge kontinente ili barem do Srbije, Rumunjske ili Irske, tada ste vjerojatno naišli i na mjesto, planinu ili regiju naziva Tara. Upravo zbog svoje raspršenosti diljem svijeta, ime Tara ima različita značenja u raznim kulturama, a najrasprostranjenije je diljem Australije i Irske. U budističkoj vjeri Tara je ženska verzija Budhe, a sama riječ tara znači 'zvijezda'.

Rio
Poznati brazilski grad Rio de Janeiro odličan je kao podloga za ime novorođenog dječaka. Ime koje u sebi nosi značenje rijeke, a izvorno potječe iz španjolskog jezika, dobar je odabir i ako ste vezani uz naš grad Rijeku ili pak naprosto volite biti u okruženju vode. Vrijedi spomenuti i da, prema numerologiji, ljudi s ovim imenom teže bliskim kontaktima s ljudima i obitelji punoj ljubavi.

Vita
Ne moraju nužno samo imena gradova i zemalja poslužiti kao inspiracija za dječje ime. Ako ste zaljubljenik u Italiju i način života tamošnjih stanovnika, poznat kao la dolce vita, zašto ne biste svojoj princezi nadjenuli ime Vita? Osim što će time zauvijek biti obilježena naklonost koju osjećate prema toj posebnoj zemlji, ime u sebi krije i snažnu simboliku. Naime, ime Vita dolazi od latinske riječi koja označava život.

Ako ste velika zaljubljenica u putovanja, inspiraciju za ime svog djeteta možete pronaći u predivnim destinacijama diljem svijeta, kao i stilu života pojedinih naroda.

Nara
Japanski grad Nara glavni je grad istoimene regije u dalekom Japanu, kao i ime rijeke koja teče Rusijom i Indijom. Samo porijeklo japanske inačice imena ni do danas nije razjašnjeno, no jedna je od najprihvaćenijih teorija da ime potječe od riječi koja označava drvo hrasta. Hrast je pak bio prepoznat i među Slavenima, koji su ga smatrali simbolom moći, dugovječnosti, čvrstoće te duhovnog bogatstva.

Luca
Želite li djelomično zadržati hrvatsko tradicionalno ime, ali s malim pomakom i očitom ljubavi prema Italiji, predlažemo muško ime Luca. Izvorno poteklo od latinske riječi Lucius koja označava 'svjetlo', ime se proširilo diljem Europe i svijeta, a do danas se najčešće veže uz apostola Luku. Upravo je prema njemu talijanska regija San Luca i dobila ime.

Zaria
Ime koje se danas prvenstveno veže uz Afriku i tamošnji živopisni nigerijski grad Zariju, svoje korijene vuče diljem svijeta. U ruskom jeziku ova riječ označava 'izlazak sunca', a u slavenskoj je mitologiji poznata kao Zoria ili Zora, božica praskozorja i povečerja. Danas se ovo ime može naći od Europe do Afrike i Amerike pa bilo da ste iskusili afrički safari ili želite modificiranu verziju slavenskog imena, ne možete pogriješiti.

Vira
Ako ipak više od ičega volite našu obalu i imate posebne uspomene vezane uz otok Hvar, inspiraciju za ime svoje djevojčice možete pronaći u maloj hvarskoj uvali Vira, smještenoj na sjevernoj strani našeg najsunčanijeg otoka. Jedinstveno okruženje borova, ljetnog maestrala i predivne plaže pozivaju za opuštanje, pa je to ujedno idealno ime za bebu rođenu u ljetnim mjesecima.

Pogledajte i prijedloge za dječja imena inspirirana cvijećem, kao i imena koja najbolje pristaju uz pojedini horoskopski znak.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju