Prijatelji, partneri i rodbina nas odlično poznaju, no unatoč tome znaju izgovoriti rečenice zbog kojih ćemo se trenutno osjećati loše. Želite li izbjeći namjerne emotivne ubode, suzdržite se i od ovakvih netaktičnih komentara


1. 'Izgledaš umorno.'

Umorno je šifra za loše, odnosno samo 'pristojan' način da nekome poručite kako ne izgleda baš najbolje – pogotovo ako niste stigli toga dana nanijeti šminku. Na ovu će rečenicu većina žena reagirati u negativnom smislu, osim ako odmah nakon toga ne slijedi ponuda da ista osoba preuzme vaše obaveze i dužnosti do kraja dana, a vi odete odmarati.

2. 'Ti si  jedina djevojka koja ima problema s postizanjem orgazama'

Molim? Ova je rečenica grozna na nekoliko razina. Kao prvo, ne želimo slušati hvalospjeve o orgazmičkim vještinama bivših, a kao drugo ne znamo zašto muškarci misle da žene imaju 'problem' ako ne postižu višestruke orgazme u krevetu. Očigledno je problem u nečemu drugome.

3. 'Učinit ćeš nekog frajera najsretnijim muškarcem na svijetu'

Ova se rečenica često puta može čuti dok muškarac s vama prekida. Riječ je zapravo o 'bolnom' komplimentu koji implicira da on ne želi biti taj muškarac i zato vam govori zbogom.

Žene će trenutno uvrijediti netaktični komentari o njenom izgledu i kompetenciji, odnosno rečenice poput: planiraš to odjenuti? te Izgledaš umorno.

4. 'Stvarno ćeš to odjenuti?'
Ako ste se previše /premalo sredili za neki događaj, možda je nevjerica te osobe na mjestu. No, ako netko ne voli vaš stil odijevanja i s nevjericom vam postavlja ovo pitanja, sigurno ćete vas razljutiti netaktičnost. Živimo u demokratskoj zemlji, a modna eklektičnost je in.

5. 'Moram ti nešto priznati (nakon što dođeš kući s posla / tržnice i slično)
'
Ozbiljan ton ove rečenice žensku će maštu natjerati na prekovremeni rad, i svaka će se dama pitati što se događa. Je li ta osoba ozbiljno bolesna? Možda je prijateljica dobila otkaz? Ili vas je suprug prevario? Nikad nemojte započinjati razgovore s ovom rečenicom, a osobito ako niste u mogućnosti odmah objasniti u o čemu se radi.

6. 'Moramo razgovarati'

Zahvaljujući silnim televizijskim serijama s grandioznim ljubavnim raspletima, ova je rečenica postala sinonim za prekid veze. Nemojte ju izricati u niti jednoj drugoj situaciji, jer će trenutno ražalostiti ženu. Neki muškarci smatraju da je simpatično ako započnu razgovor na ovaj način, a nakon toga kažu nešto pozitivno, npr. zatraže vas da se udate za njih. Ženama ovo nije fora. Nimalo.

7. 'Razočaran-/a sam s tobom'

Svatko tko je čuo ovu rečenicu u djetinjstvu od roditelja, zna da je ona sto puta gora od bijesnih ispada. Lakše se nositi s agresijom nego razočarenjem. Nemojte nanositi bolne udarce drugim osobama samo zato što možete.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju