Ne kaže se bez razloga da su pravila tu kako bismo ih prekršili. Pogotovo kada se radi o ovih sedam "beauty" zapovjedi koje danas baš i ne vrijede. Stoga zgrabite svoju kozmetičku torbicu, ne ustručavajte se zaigrati sa šminkom i prekršiti ih


1. Crveni ruž i crvena kosa ne idu zajedno
Sve što trebate je pogoditi nijansu crvene boje koja će vam najbolje odgovarati. Također, kada su crvena kosa i crveni ruž u skladu neka ostatak šminke bude neutralan. Odnosno, minimalistički obrazi i oči tada će stvoriti savršenu ravnotežu s kosom i usnama.

Kombinacija tamnog ruža sa šminkom koja daje zdrav sjaj licu je nepogrješiva i neće vas učiniti starijima

2. Izbjegavajte svjetlucava sjenila
Šminkanje ne bi bilo zabavno bez barem daška svjetlucavog sjenila. Prije nego što na oči stavite takvo sjenilo, pomoću tuša za oči zapečatite look s tamnom i mat linijom. Zatim dodajte sjenila bež boje ili boje bjelokosti koja su svjetlucava, a ne šljokičasta.

Fokusirajte se na unutarnje kutove očiju i rub donjih trepavica kako biste postigli profinjeni izgled očiju bez pretjerivanja.

3. Prevelika usklađenost nije dobra
Upravo suprotno. Apsolutna usklađenost odlično odgovara svima, dok usklađenost u kojoj je razlika samo u jednoj nijansi uglavnom neće dobro izgledati. Na primjer, tamnocrvena nijansa i nijansa trule višnje ne izgledaju dobro zajedno usprkos tome što proizlaze iz iste boje. U ovom slučaju birajte komad odjeće i šminku koji su identične.

4. Marame za kosu su rezervirane za hipije
Savršeni boemski dodatak svakom outfitu je marama za kosu. Osim toga, služi i kao odličan pomagač onih dana kad vam se ne da prati kosu ili nemate inspiraciju za frizure, a željeli biste nešto napraviti s kosom. Kad god poželite zavezati maramu, upravo to i napravite.

Iskoristite maramu za kosu kad god nemate inspiraciju za frizuru ili kad vam se ne da prati kosu

5. Morate ukrotiti lepršavu kosu
Nema ništa loše u neukrotivoj kosi i vlasima koje lete na sve strane. Nekad nam se jednostavno ne da ravnati kosu ili koristiti razne preparate, stoga tih dana pustite kosu da se odmori i njegujte casual look s lepršavom kosom.

6. Ružičasta kosa je djetinjasta
Ako želite eksperimentirati te razmišljate o bojanju kose u ružičasto, slobodno to i napravite. Dokle god nijansa nije neonskog tona, već više pripada pastelnom spektru izgledat ćete sofisticirano, a ne kao netko tko je zapeo u tinejdžerskoj fazi bojanja kose svakih mjeseca dana drugom bojom.

7. Tamni ruž će vas postarati
Istina je da ćete izgledati starije nego što jeste ako ruž tamne boje kombinirate s vintage frizurom i šminkom koja vas čini blijedom. No, s tamnim ružem pogriješiti ne možete ako koristite šminku koja će dati zdravi sjaj vašem licu zajedno s jednostavnom frizurom poput niskog repa.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju