Brojne cijenjene modne kuće prikazale su svoje nove kolekcije na Pariškom tjednu visoke mode za sezonu jesen/zima 2018./2019. godine, koji je završio 5. srpnja.

Galerija Gležnjače iz kolekcije Giambattiste Vallija za sezonu jesen/zima 2018./2019. Gležnjače modne kuće Chanel ukrašene šljokicama Štikle Giambattiste Vallija ukrađene masivnim lancem s cirkonima +5 Zuhair Murad predstavio je kaubojke od brušene kože Modni stručnjaci još uvijek skupljaju dojmove nakon pregledanih revija, a komercijalni modni brendovi inspiraciju za svoje nadolazeće jesensko-zimske kolekcije.

Znatno povoljnije verzije skupocjenih cipela prikazanih na tjednima mode uvijek se pojave u njihovoj ponudi nekoliko mjeseci kasnije, pa će tako i ove jeseni kopije modela s piste zavladati trgovinama. Istražili smo kakvu su obuću poznati dizajneri lansirali za nadolazeću sezonu.

1. Modeli sa špičastim vrhom

Špic je ponovo u modi, na veselje (i žalost) mnogih dama. One koje ga obožavaju doći će na svoje jer su na revijama prikazani razni modeli cipela sa špičastim vrhom, od salonki i gležnjača do čizama.

2. Cipele ukrašene blještavim elementima

U interpretaciji modne kuće Chanel klasična crna kožnata gležnjača u nadolazećoj sezoni dobiva poseban dodatak. Karl Lagerfeld, kreativni direktor Chanela, poslao je na pistu modele ukrašene šljokicama. Giambattista Valli crnoj sandali dodao je masivne lance s blještavim cirkonima.
Gležnjače modne kuće Chanel ukrašene šljokicama Gležnjače modne kuće Chanel ukrašene šljokicama (Foto: Getty Images)
3. Kaubojke

Posljednjih nekoliko jesensko-zimskih sezona titulu najpopularniji čizme nosio je visoki model koji seže iznad koljena. Njihov izostanak u novim kolekcijama itekako je primjetan, a visoke modele zamijenile su kaubojke. Zuhair Murad predstavio je jednostavnu, ali efektnu verziju od brušene kože u upečatljivim bojama.

4. Obuća s tankom potpeticom

Izgleda da bi vladavina blok-potpetice uskoro mogla prestati. Izrazito stabilnu, ali nekim ženama manje lijepu blok-varijatu na pistama su zamijenili modeli obuće s tankom potpeticom.
Čizme modne kuće Valentino s tankom potpeticom Čizme modne kuće Valentino s tankom potpeticom (Foto: Getty Images)
5. Vrećaste čizme

Alexandre Vauthier na Pariškom tjednu visoke mode prikazao je razne modele širokih čizama s predimenzioniranim gornjim dijelom. Trend vrećastih čizama mogao bi se svidjeti ženama s jačim listovima koje u moru uskih modela za sebe teško pronalaze prave čizme.

6. Cipele s pernatim ukrasima

Svaka nova sezona sa sobom donese neku novu popularnu teksturu, uzorak ili ukras. U nadolazećoj jesensko-zimskoj sezoni to bi moglo biti - perje. Štikle po uzoru na one koje je lansirao Giambattista Valli svidjet će se najodvažnijim trendsetericama.

7. Gležnjače u svim varijantama

Nema sumnje da će i ove godine najtraženiji model obuće u hladnijim danima biti dobre stare gležnjače. Sudeći prema viđenom, nosit će se baš sve varijante – od klasičnih u neutralnim bojama do efektnijih varijanti s raznim ukrasima i uzorcima.

8. Predimenzionirane tenisice s platformom

Trendu takozvanih tatinih tenisica ne nazire se kraj. Nove modele prikazao je slavni francuski dizajner Jean Paul Gaultier i dodao im platformu.
Jean Paul Gaultier predstavio je masivne tenisice s platformom Jean Paul Gaultier predstavio je masivne tenisice s platformom (Foto: Getty Images)
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju