Naše drage mame – nasmijavaju nas, brišu naše suze i pomažu nam da izrastemo u poštene ljude. Osim što su dobre, one su često i prave kulerice i zato želimo biti poput njih. U nastavku pročitajte koje su to osobine i navike znak da ste najkul mama

1. Svojoj ste djeci prijatelj, ali ulogu majke uvijek stavljate na prvo mjesto. Djeca uvijek s vama razgovaraju o svemu što se događa u njihovu životu i povjeravaju vam se.

Znate se prilagoditi i u pravom trenutku pokazati svoju prijateljsku stranu, ali kada situacija to zatraži od vas, nježno namećete disciplinu koja im je potrebna. Upravo je ovaj balans prijateljskog i majčinskog odnosa razlog zbog kojeg ste tako uspješni u ulozi roditelja.

Prijatelji vaše djece vas obožavaju. Nitko ne izbjegava dolazak u vaš dom jer ste roditelj koji zna biti prisutan u pravoj mjeri, ali i 'nevidljiv' kada to treba biti.

2. Znaju da vam se mogu obratiti u svakom trenutku. Iako se možda ne slažete s tim što žele ili što su napravili, saslušate ih s razumijevanjem, bez drame i osuđivanja pa onda iskreno iznesete svoje mišljenje, bez pokušaja da utječete na njih.

3. Podržavate njihove snove. Njihovi su snovi i vaši snovi, bez obzira na to koliko se možda u nekom trenutku čine daleki i nemogući. Uvijek ih bodrite i podsjećate na to što zapravo žele raditi u životu i ne dopuštate im da zaborave na svoje želje.

Međutim, nećete im podilaziti i navijati za ambicije koje nisu realne. Ako vaš sin želi biti nogometaš, ali ima "dvije lijeve", objasnit ćete mu da ima još stvari s kojima se može baviti u životu i pomoći mu da otkrije što još voli raditi.

4. Uvijek pazite na njih, ali ih ne "gušite". Možete se poistovjetiti s djecom jer ste bili u njihovim godinama i znate koliko mogu biti zbunjujuće. Zbog toga uvijek "bacate" oko na njih kako biste bili sigurni da su na pravom putu, ali u tome niste prenapadni i ne zanovijetate zbog svake sitnice.

Znate se prilagoditi i u pravom trenutku pokazati svoju prijateljsku stranu, ali kada situacija to zatraži od vas nježno namećete disciplinu koja im je potrebna.

5. Dopuštate im da griješe. Vi želite da vaša djeca sama shvate što je najbolje za njih i dopuštate im da naprave greške u životu jer će jedino tako odrasti u snažnog i kvalitetnog čovjeka. Kul mame znaju da ne mogu živjeti život umjesto svog djeteta pa to ni ne pokušavaju, ali uvijek su tu kada napravimo grešku i spremne da nas utješe.

6. Prijatelji vaše djece vas obožavaju. Nitko ne izbjegava dolazak u vaš dom jer ste roditelj koji zna biti prisutan u pravoj mjeri, ali i "nevidljiv" kada to treba biti. Zabavni ste i često vam u prolazu povjere neki problem jer odašiljete "vibru" po kojoj znaju da ste povjerljiva osoba.

7. Čak i kada ste ljuti na djecu, ne zaboravite im pokazati da ih volite. Ponekad vas malo "izlude" pa ih morate disciplinirati, ali uvijek im date do znanja da je to za njihovo dobro. Nikada ih ne kažnjavate bezrazložno jer znate da time šaljete krivu poruku.

8. Nikada ne izađete iz kuće bez zagrljaja. Bez obzira na to koliko vaša djeca imaju godina, uvijek vas zagrle ili dobace poljubac jer vi ste ipak najkul mama na svijetu i ne zaslužujete ništa manje od toga.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju