Afrička mačka serval koja je početkom godine uhvaćena u Gorskom kotaru dobila je novu nastambu u azilu za životinje u Ruščici. Miša uživa u hotelu s pet zvjezdica, tako kaže Mirko Milec, vlasnik ZOO vrta. Novi stanovnici privatnog zoološkog vrta obitelji Milec su i vuk i vučica.

Galerija Afrička mačka serval i vuk i vučica novi su stanovnici azila za životinje u Ruščici - 1 Afrička mačka serval i vuk i vučica novi su stanovnici azila za životinje u Ruščici - 5 Afrička mačka serval i vuk i vučica novi su stanovnici azila za životinje u Ruščici - 6 +6 Afrička mačka serval dobila je novu nastambu u azilu za životinje u Ruščici

Iz zoološkog vrta u Ruščici kod Slavonskog Broda u posljednjih desetak godina u divljinu, njihovo prirodno okruženje, vraćeno je više od 700 životinja, najviše sova, čaplji, roda i drugih ptica. Ovo je jedini ZOO vrt u Hrvatskoj koji ne uzima samo iz prirode, već joj vraća divlje životinjske vrste, i to zahvaljujući Centru za zbrinjavanje zaštićenih životinja otvorenom prije jednog desetljeća.

Afrička mačka serval i vuk i vučica novi su stanovnici azila za životinje u Ruščici - 2 Afrička mačka serval dobila je novu nastambu u azilu za životinje u Ruščici (Foto: Ivica Galovic/Pixsell)

To je svojevrsna sigurna kuća za svu divljač koja je iz nekog razloga stradala u prirodi ili u dodiru s čovjekom, piše portal Radio Nova Gradiška.

Afrička mačka serval i vuk i vučica novi su stanovnici azila za životinje u Ruščici - 7 Servalka Miša boravi u prostranoj nastambi, hotelu s pet zvjezdica, kako kaže vlasnik zoo-vrta Mirko Milec (Foto: Ivica Galovic/Pixsell)

Osim zaštićenih životinja, u Ruščici su othranili i zbrinuli i jako puno mladunčadi koja ne spada pod strogo zaštićene svojte poput lanadi, divljih zečeva, vjeverica, šojki, kosova... Neke su životinje zaplijenjene, a neke su pronašli građani. Često su u vrlo lošem stanju, dehidrirane, iscrpljene, izgladnjele i ozlijeđene. Ipak, uz skrb veterinara i osoblja oko 80 posto njih oporavi se i vrati u prirodu.

Afrička mačka serval i vuk i vučica novi su stanovnici azila za životinje u Ruščici - 9 Vučica i vuk novi su stanari privatnog zoološkog vrta obitelji Milec u Ruščici (Foto: Ivica Galovic/Pixsell)

One koje to nisu u stanju ostaju na daljnjoj skrbi u Ruščici ili se raspodijele u neki drugi edukacijski centar ili zoološki vrt, kako piše portal Radio Nova Gradiška.

Afrička mačka serval i vuk i vučica novi su stanovnici azila za životinje u Ruščici - 5 Afrička mačka serval početkom godine uhvaćena je u Gorskom Kotaru (Foto: Ivica Galovic/Pixsell)

U zagrebačkom zoo vrtu na svijet je došlo žensko mladunče sabljorogog oriksa U Zoološkom vrtu Grada Zagreba na svijet je došlo žensko mladunče sabljorogog oriksa - 5 U Zoološkom vrtu Grada Zagreba na svijet je došlo žensko mladunče sabljorogog oriksa - 4 U Zoološkom vrtu Grada Zagreba na svijet je došlo žensko mladunče sabljorogog oriksa - 3 +1 U Zoološkom vrtu Grada Zagreba na svijet je došlo žensko mladunče sabljorogog oriksa - 1

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju