Arganovo ulje je sve više prisutan sastojak mnoštva beauty proizvoda, a nazivaju ga zlatnim nektarom ljepote, od čega je kosa ljepša, zdravija i svilenkasta, a sličan učinak ima za kožu i nokte.

Galerija Arganovo ulje Arganovo ulje Arganovo ulje +11 Arganovo ulje

Drugi naziv za ulje argana je i marokansko ulje, a dobiva se cijeđenjem oraščića endemskog drva argana. U afričkoj kulturi ovo božanska biljka ima isti značaj kao i drvo masline u našim krajevima; koristi se za jelo, ljepotu, ali i za ogrjev. Ovo magično drvo postiže visinu i do deset metara, a njegov plod je koštica koja tijekom procesa sazrijevanja mijenja boju od zelene do žute.

Arganovo ulje Arganovo ulje Foto: Getty

Arganovo ulje je u mnogočemu dragocjeno, kao i njegova tradicionalna priprema.

Oraščići se ručno beru i sakupljaju, razbijaju kamenom, a koštice koje se nalaze u oraščiću melju u gustu pastu. Istu smjesu potom cijede kako bi nastalo ulje. Unutar koštice nalazi se sjeme iz kojeg se obradom dobiva ovo višenamjensko ulje.

Plodovi se beru u ljetnim mjesecima, tijekom lipnja i srpnja, a potrebno je čak punih godinu dana da bi plod potpuno sazrio. Upravo vrlo zahtjevan i dugotrajan postupak ulje čini vrlo vrijednim, ali i rijetkim finalnim proizvodom.

Arganovo ulje Arganovo ulje Foto: Getty

Dobrobiti arganovog ulja su brojne, pa niti ne čudi činjenica da se brend Precious Argan odlučio upravo za njega kao glavnog sastojka svoje linije proizvoda za njegu kose. Iako se najčešće koristi za tu svrhu, također ga sadrže preparati za obnovu kože i noktiju što ga svrstava kao bitan dio beauty rituala jer sadrži zasićene i nezasićene masne kiseline, sterole, vitamin E, minerale i karotenoide

Osim što ćete imati iznimnu mekoću, sjaj i blistavu glatkoću, vaša će kosa predivno mirisati jer je linija Precious Argan upotpunjena je mističnim marokanskim parfemom koji obavija kosu zavodljivim orijentalnim mirisom.

Intenzivno obnavlja oštećenu ili suhu kosu. Izvrstan je za njegu i zaštitu čak i ekstremno ispucalih vrhova što će razveseliti one suhe ili obojene kose. Osim što se korištenjem brzo upija i ne masti kosu, istovremeno štiti kosu od gubitka vlage i negativnih vanjskih utjecaja.

Arganovo ulje Arganovo ulje Foto: Getty

Precious Argan dolazi u tri linije; Repair, Colour i Hydro kako bi zadovoljila korisnike s različitim potrebama, a sve formule kreirane su bez štetnih sastojaka kao što su paraben, alkohol i konzervans koji oslobađa formaldehid.

Iako arganovo ulje zvuči kao ekskluzivan sastojak, linija za osnovnu i specijalnu njegu Precious Argan dostupna je svima, a kupit ju možete u DM-ovim prodavaonicama po iznimno povoljnoj cijeni od 33,95 kune.
 

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju