Hrana je prijatelj vašeg tijela i zato gladovanje nikada nije preporučljivo kada želite izgubiti nakupljene kilograme. Donosimo listu namirnica uz koje možete smršavjeti brzo i lako

 
1. Jaja

Jaja su bogati izvor proteina te sadrže 9 od 10 amino kiselina koje su potrebne organizmu za normalan rad, ali i za sagorijevanje masnoća.

Dokazano je kako osobe koje jaja jedu za doručak duže osjećaju sitost te tijekom dana u organizam unose puno manje kalorija. Jaja su savršena kombinacija uz laganu fizičku aktivnost poput hodanja, trčanja ili plesanja.

2. Cimet
Ovaj začin je vrlo moćna topilica masnoće. Isto tako, cimet pomaže tijelu da blokira upijanje glukoze te time čisti krv od šećera. Djeluje protuupalno i ubrzava probavu, što je vrlo važno žlite li smršaviti.

Žlica cimeta dobro je došla uz šalicu čaja, kavu, jogurt ili neki druginapitak, a možete ga kombinirati i uz čašu mlake vode s limunom, ujutro, na tašte.

3. Bobičasto voće
Voće poput malina, kupina, borovnica i ribiza prepuno je polifenola - spojeva koji imaju snažna kardio-vaskularna zaštitna svojstva.

Dokazano je kako ovo voće sprečava nakupljanje masnoća u tijelu, djeluju protuupalno, reguliraju šećer u krvi i izbacuju toksine iz tijela. Voće možete jesti između obroka ili napravite ukusan smoothie i obogatite ga s čime god poželite.

4. Đumbir
Ovaj korijen snažnog okusa univerzalni je lijek za organizam koji djelje protuupalno, regulira krvni tlak kao i probavu. Isto tako, đumbir smanjuje osjećaj gladi, ubrzava sagorijevanje masnoća, sprećava nadutost te pomaže kod svih probavnih tegoba.

Komadić đumbira prelijte vrućom vodom, dodajte malo limuna i meda i uživajte u čaju između obroka.

5. Kvinoja
Kvinoja ne sadrži gluten te je bogata je magnezijem koji je ključni regulator energije kao i šećera u krvi. Dokazano je kako ova čarobna žitarica daje najsnažniji osjećaj sitosti, ne sadržu puno kalorija i ubrzava i regulira probavu.

Kvinoja se priprema ka ilo koja druga žitarica. Potrebno ju je namočiti i oprati prije kuhanja kako bi izgubila gorčinu. Može se pripremii u varivu, u salati uz povrće p želji ali i kao kašu s voćem za doručak.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju