Neke žene vjerne su klasičnim bojama poput crne, sive i smeđe koje se previše ne ističu u odjevnim kombinacijama, a postoje i dame koje su zaljubljenice u šarenilo pa će radije birati živopisne boje za svoja modna izdanja.

Međutim, postoji boja koje se čak i one boje nositi jer misle da odabrana nijansa neće odgovarati boji njihove puti ili vjeruju da ju je teško kombinirati. Helen Venables, stručnjakinja za boje i direktorica tvrtke "House of Colour", otkrila je za WWW da se većina žena ustručava nositi – zelenu boju.

Bez obzira na to je li u pitanju nježna nijansa mentola, toplija nijansa limete ili zagasita šumska zelena boja, žene ih uglavnom izbjegavaju.

Puno naših klijentica ima averziju prema zelenoj, ali postoji toliko lijepih nijansi za svakoga, kazala je.
Jean Paul Gaultier, proljeće/ljeto 2019. Veliki trend: Povratak boje u kojoj se svaka žena osjeća kao kraljica
Street style kombinacija Kombinacije boja koje se nose ako želite da vaša odjeća izgleda skuplje
Zelenu lako možete kombinirati s bojama koje se nalaze nasuprot njoj u osnovnoj paleti. Međutim, nemojte se zaustaviti na tome i hrabro je kombinirajte s drugim neočekivanim nijansama.

Tako će smaragdno zelena sjajno pristajati uz crnu pa npr. možete kombinirati top u smaragdno zelenoj s crnim hlačama ili suknjom, a možete i okrenuti kombinaciju pa se odlučiti za donji dio u zelenoj i gornji u crnoj boji.

U galeriji pogledajte odjevne komade i modne dodatke u zelenoj boji.
Zeleni odjevni komadi i dodaci Coccinelle, 1800 kuna Zara, 299 kuna Stradivarius, 139 kuna +5 Puma, 419 kuna

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju