Već desetljećima se zaljubljenici u Božić posebno raduju prizorima iz pariške robne kuće Galeries Lafayette.

Galerija Božićno drvce u pariškoj robnoj kući Galeries Lafayette Božićno drvce u pariškoj robnoj kući Galeries Lafayette Božićno drvce u pariškoj robnoj kući Galeries Lafayette +6 Božićno drvce u pariškoj robnoj kući Galeries Lafayette

I ove godine kupolu robne kuće, u kojoj se nalaze trgovine najpoznatijih svjetskih modnih brendova, preuzelo je spektakularno, divovsko božićno drvce čije fotografije već obilaze svijet.

Divovsko drvce ove je godine inspirirano sjećanjima na djetinjstvo i Božić proveden s bakom i djedom dizajnera Charles de Vilmorina.

Jedan je Badnjak nestanak struje njegovu obitelj ostavio u potpunom mraku. No, njegov ujak spasio je situaciju s toliko svijetlim zaslonom koji je osvijetlio cijelu sobu.

Božićno drvce u pariškoj robnoj kući Galeries Lafayette Božićno drvce u pariškoj robnoj kući Galeries Lafayette (Foto: Afp)

Upravo je u igru svjetlosti dizajner odlučio rekreirati i u robnoj kući. Predivno drvce posjetitelje će odvesti u čarobni, bajkoviti svijet i oduševiti mlade i stare. Oko njega kruže razna stvorenja, a posebno se ističe veliki vilenjak.

Podsjetimo, ukrašavanje veličanstvene robne kuće počelo je još dvadesetih godina prošlog stoljeća, a 1976. godine Parižane i njihove goste prvi put je oduševilo divovsko stablo koje visi s krova galerije i zahvaljujući kojem svake godine Pariz postaje još posebniji.

U galeriji na početku teksta provjerite što su to točno pripremili ove godine, ali pogledajte i kako je to izgledalo prijašnjih godina.

Božićno drvce u Galeries Lafayette 2019. godine Božićno drvce u Galeries Lafayette 2019. godine (Foto: Profimedia)

Američka tvrtka plaća osobu koja će pogledati 25 božićnih filmova u 25 dana Božićni filmovi Božićni klasici Božićni klasici +7 Božićni klasici

Pet božićnih lampica koje se mogu koristiti cijelu godinu HOMEdeco, 13,90 eura Jysk, 4 eura IKEA, 15,91 eura +3 Zara Home, 29,99 eura
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju