Ukoliko želimo izgledati mlađe posebnu pozornost moramo posvetiti kosi. Frizurom naime možemo sakriti bore, naglasiti oblik lica ili staviti akcent na oči. Nekim pak krivim odabirima poput tamnije hladne boje postići ćemo neželjeni efekt

Kako bismo svom licu dali mladenački izgled i oduzeli mu godine trebate pripaziti na nekoliko stvari. Od odabira boje, frizure te načina na koji je napravljena. Otkrivamo vam 7 pravila za idealnu frizuru koja briše godine.

1. Prava boja
Odabirom boje i njezina tona bitno utječemo na izgled. Tamnom kosom dobivamo efekt umornog lica. No to ne znači da tamnu kosu treba izbjegavati, već treba postići da izgleda toplije. Prošarajte je crvenkastim ili pramenovima boje meda i bit će to 'facelifting', bez ikakve operacije.

'Ako je boja tamna i ako je hladna to će vas uvijek učiniti starijim, jer nema refleksije svjetlosti oko lica', kaže Katica Topčić, vlasnica frizerske akademije.

Pravilnim odabirom boje i frizure licu možete izbrisati godine, no pogrešan vas izbor može postarati i oduzeti vam sjaj

2. Uvojci
Kad su uvojci pak u pitanju upravo uz njih vežemo simbol mladosti, no i s njima treba biti oprezan.

Frizure iz zlatnog doba Hollywooda sa strogim loknama i velikim volumenom znaju dodati godine. Ležernije pak kovrče daju mladenački izgled.

3. Razdjeljak
Razdjeljak na glavi može također imati dvojaki efekt. U kombinaciji s frizurom, bojom i po sredini glave može dodati godine, a pravilno prilagođen frizuri i malo sa strane glave oduzet će godine svakom licu. Dobar primjer je glumica Mena Suvari koja razdjeljkom na sredini i svijetlim pramenovima postigla neželjeni efekt. Razdjeljak pak sa strane glave uz ne tako stroge pramenove frizura je koja oduzima godine.

4. Pramenovi
I kod izbora pramenova i načina na koji su napravljeni moramo paziti na neka pravila. Osim što ne smiju biti presvijetli jako je bitno i kako su naneseni.

'Nikada ne bismo trebali imati pramenove do korijena već pramenove treba nanositi malo iznad korijena', pojasnila je Topčić, dodajući i kako razdjeljak na stranu izgleda mekano, seksi i profinjeno.

5. Pletenice
Za još bolji efekt frizure koja će izbrisati godine slijedite primjer glumice Cameron Diaz i vežite je u rep ili ispletite pletenicu sa strane glave koja pada na jedno rame. No i s pletenicama treba biti oprezan, a dobar i loš primjer pokazala je glumica Scarlett Johansson.
Varijanta romantične i ležerne pletenice bolja je negoli stroga stegnuta prema natrag.

I frizura s pletenicama, razdjeljkom ili šiškama baš poput odabira boje i nijanse može imati dvojaki efekt, brisati ili pak dodavati godine

'Pravilo kod pletenica koje daju mladenački izgled je da kosa treba biti razigrana', pojasnio je frizer Ante Pažanin.

6. Šiške
Pravilan odabir šiški može imati mladenački efekt, no pogrešan odabir licu će dodati godine.

'Šiška mora biti gusta, odlično prekriva čelo i s njom možete prekriti bore', kaže Topčić, dodajući kako šiške treba prilagoditi obliku lica.

7. Nijanse i tonovi
I kod odabira nijanse treba biti oprezan. Odlična boja u pogrešnom tonu može dodati godine. Primjer za to je Meryl Streep koja je jedno vrijeme imala plavu hladnu nijansu koja nije imala željeni efekt. No kada je odabrala nekoliko nijansi topliju boju lice je zabljesnulo.

Uzimajući uz obzir sva pravila, i nakon što odaberete boju i frizuru koju želite, posavjetujte se sa svojim frizerom. No bez obzira na to kakvu kosu, boju ili dužinu imale, pogreške koje vas mogu postarati uglavnom su iste za svakoga. Tajnu frizure koje pomlađuju u jednom sažima one glumica Jennifer Aniston. Glumica kojoj zavidi cijeli svijet zna čarobnu formulu, zdrava kosa, svjetliji pramenovi oko lica i sjaj.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju