Ljeto je obično vrijeme kada volimo malo posvijetliti kosu, a trendi brončano plava nijansa mogla bi biti pravo osvježenje u nadolazećim mjesecima. To je topla nijansa u kojoj se plavi i smeđi tonovi lijepo prelijevaju stvarajući efekt osunčane kose.

Brončana koža vječita je beauty asocijacija na ljeto, a sada će to postati i brončano plava boja kose. Među prvima su ovu trendi nijansu pokazale glumice Sydney Sweeney i Margot Robbie te model Rosie Huntington-Whiteley, a zapravo je riječ o malo drugačijoj inačici plave kose od one klasične.

Glumica Margot Robbie ima brončano plavu boju kose Glumica Margot Robbie ima brončano plavu boju kose (Foto: Profimedia)

Opisuje se kao više šik, prirodnija i profinjenija iteracija plave kose; to je nježna, primamljiva i sofisticirana nijansa kod koje je bitan visoki sjaj. Dobiva se tako da se na suptilnu podlogu prirodnog izgleda stavljaju osunčani pramenovi koji uokviruju lice. Frizerski stručnjaci tvrde da je to savršena nijansa za one koji na kosi žele prirodnije plave tonove.

Naposljetku, daje savršen, sjajni look koji izgleda kao da ste se upravo vratili s ljetovanja, što je još jedan veliki plus. Koja god bila prirodna boja vaše kose, brončana plavuša može biti i savršena prijelazna nijansa.

Bez obzira na to jeste li plavuša koja se želi potamniti ili brineta koja želi malo posvijetliti kosu, s malo brončanog tona sigurno nećete pogriješiti.

Kombinacija plavih i smeđih tonova koji se prelijevaju kosi daje dodatan volumen i dimenziju. Boja izgleda luksuzno, a vrlo je laka za održavanje. Kod frizera nije potrebno ići češće od svaka tri do četiri mjeseca, ovisno o boji podloge i, naravno, o tome kako brzo kosa raste.

Rosie Huntington-Whiteley nosi brončano plavu boju kose Rosie Huntington-Whiteley nosi brončano plavu boju kose (Foto: Profimedia)

Kao i inače tijekom ljeta, bez obzira na boju kose, i brončano plavu boju najbolje je njegovati uljem. Izaberite ono koje se može koristiti i kao maska za kosu jer pruža intenzivniju njegu od običnog regeneratora, bolje hidratizira i njeguje kosu, čini je sjajnijom te sprečava kovrčanje.

Vrijeme je za kratku kosu: 10 predobrih frizura zbog kojih ćete se poželjeti ošišati Ursula Corbero Bella Hadid Léa Seydoux +6 Alexa Demie

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju