U gradu Pirotu u Srbiji, u domu supružnika Momčila Pešića i Irene Panajotović Pešić i njihovo petero djece nastaju prava mala čudesa. Ova kreativna obitelj pokrenula je Našu malu porodičnu stvaraonicu koja izrađuje 'žive' slikovnice, najveselije dekoracije za dječje krevetiće i sobe te igračke uz koje svijet mašte postaje stvarnost

Tražite poseban i unikatan poklon za dijete, igračku uz koju će mališan razvijati kreativnost i uroniti u svijet mašte u kojem je baš sve moguće? Onda zavirite u Našu malu porodičnu stvaraonicu iza koje se krije sedmeročlana obitelj Panajotović Pešić iz grada Pirota u Srbiji, a čiji su proizvodi namijenjeni djeci svih uzrasta, ali i onima koji se još uvijek osjećaju kao djeca, traženi ne samo u susjednim državama nego i u cijelom svijetu.

Naša mala porodična stvaraonica izrađuje najčarobnije knjige koje djeca mogu sastavljati i rastavljati

Našu malu kreativnu radionicu čine tata Momčilo Pešić i mama Irena Panajotović Pešić te njihovo petero djece od kojih četvero, 11-godišnji Matija, 10-godišnji Sergej, 9-godišnja Doroteja i 6-godišnja Amelija, idejama, ali i ručicama sudjeluju u stvaraonici dok je dvomjesečnom Simeonu zasada jedina 'zadaća' spavanje i jedenje.

Portreti u olovci i u boji, ikone, slike crtanih junaka i prirode u raznim i kombiniranim tehnikama, motivi od žice, skulpture za unutra i van od recikliranog materijala, igračke i jastuci od pliša i kašmira, namještaj od drveta, sobne dekoracije, šivena i heklana obuća i garderoba, posteljina za bebe dio su ponude Naše male porodične stvaraonice, no najveći hit ipak su Pamučne knjige, 'žive' slikovnice čije dijelove mališani od 2 do 7 godina mogu sastavljati i rastavljati pa igri nikad kraja.



'Izrada Pamučnih knjiga zahtjeva ne samo umjetničke sklonosti, već i ogromnu ljubav i strpljenje jer, kao s djecom, i izrada knjiga zahtjeva roditeljski pristup: bez žurbe, lagano i smireno. Svakoj knjizi prilazimo kao djetetu kojem je namijenjena. Sadržaj sklapamo u skladu s djetetovim godinama, s time što dijete voli, koje boje, životinje i slično. Svaka knjiga je personalizirana i unikat i ne planiramo od toga odustati, odnosno komercijalizirati proizvodnju. Bilo koji drugi način bi bio pogrešan i nekako bez duše koja je u poslu sa djecom neophodna'
, priča Irena Panajatović Pešić.

NARUDŽBE IZ CIJELOGA SVIJETA

Koliko su unikatni proizvodi Naše male porodične stvaraonice traženi govori činjenica da postoji lista čekanja koja je već sada do kolovoza iduće godine.

'Žive' knjige toliko su popularne da se na njih čeka i po godinu dana

'Narudžbe stižu iz cijeloga svijeta, a dnevno primimo preko 200 upita. Svima koji ne mogu čekati nekoliko mjeseci da dobe željeni proizvod preporučujemo druge stranice koje se također bave izradom sličnih proizvoda, ali se svi, nakon što pregledaju druge ponude, ipak vrate kod nas i pristanu da ih stavimo na listu čekanja', ističe Irena.

A kako izgleda svakodnevica obitelji s petero djece u kojoj i mama i tata rade od kuće?

'Nismo u nekoj tvornici daleko od djece, ne dolazimo kući umorni sa željom da se naspavamo. Ako se umorimo, djeca vide zbog čega je to tako. Ako smo neispavani, oni također znaju zbog čega nismo spavali, i mi smo zaista zahvalni Bogu na daru stvaralaštva kojim nas je blagoslovio, jer, radeći za drugu djecu, mi svojoj pokazujemo mnogo toga o disciplini, upornosti i volji. A njima je velika radost što mogu biti aktivni dio jedne takve svakodnevnice', priča Irena te s drugim roditeljima dijeli svoju životnu mudrost:

'Odbacite krute stavove o životu i o tome tko što u kući treba raditi, stvorite svoj mali svijet ljubavi, svoje okruženje, svoja pravila, volite ženu s kojom živite i djecu kojom vas je blagoslovila, odbacite želje za izlascima, šopingom i druženjima i budite slobodni sami graditi svoju budućnost.'

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju