Svaki miris iz najposebnije kolekcije parfema 'Les Exclusifs de Chanel', osim vrhunskih sastojaka sljubljenih u mirisnu čaroliju, krije i posebnu priču. Najnovije poglavlje iz te kolekcije, parfem 'Boy' šapuće ljubavnu priču o Arthuru Edwardu Boy Capelu

Posljednji parfem u kolekciji 'Les Exclusif' bila je 'Misia' čija nas je ljubičica posjetila na miris šminke i garderobe kazališta 'namirisanih' puderom i upečatljivim ruževima. Dobio je ime po Gabriellinoj najboljoj prijateljici, Misiji Godebskoj. A nakon te prošlogodišnje posvete prijateljstvu, lansiran je novi miris inspiriran Arthurom Edwardom Boy Capelom, najvećom ljubavi Coco Chanel.

Markantan, brižan i poduzetan on je velikoj inovatorici mode bio i mentor pružajući joj podršku da svoje ideje pretoči u odjeću, parfeme i nakit zbog koji su promjenili način na koji žene doživljavaju stil, ali i svoje tijelo.

Izrazito muževan i visok, elegancijom se nadopunjavao uz sitnu i nježnu građu voljene Coco. Upravo je takvu skladnu kontradiktornost pokazao i uniseks miris 'Boy' pokazujući kako se ženska i muška profinjenost mogu idealno nadopunjavati.



Parfimer Olivier Polge takvu je eleganciju postigao povezivanjem 'muških' i 'ženskih' nota. Dok se na koži još naziru kapljice parfema mirisno putovanje kreće s notama limuna i grejpfruta koje vrlo brzo ustupaju mjesto lavandi.

Bezvremenski karakter potom pruža geranij, poznat kao i muška ruža čiji miris podsjeća na metvicu i ružu ujedinjene u zajedničku mirisnu kapljicu. Ovaj aromatični fougere parfem raznježuju cvijet naranče i ruža, dok mu muški karakter dati sandalovina, vanilija i mošus.

A kako bi se još mogao opisati 'Boy'? U njemu ćete moći prepoznati omiljenu majicu voljenog na tijelu žene ili pak, kao trag muškarca na ženskoj koži.

Parfem 'Boy' će od lipnja biti dostupan u zagrebačkom 'Martimex Chanel Espace Parfums' na Trgu bana Jelačića, i to u bočicama od 75 i 200 ml.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju