Malo ih volimo, a malo se na njih ljutimo. Ponekad im povjeravamo najdublje tajne, a ponekad se svim silama trudimo da ih od njih sakrijemo…

Odnos između brata i sestre baš je poseban. Nepoznati autor jednom je prilikom skovao istinitu izreku:

To je odnos u kojemu biste jedno drugome donirali bubreg, a istovremeno ga zauvijek prekrižili jer vam je pojeo posljednji komadić čokolade.

U nastavku pročitajte nekoliko činjenica u kojima će se prepoznati samo žene koje su odrasle uz brata.

1. Tanka je granica između ljubavi i mržnje

Dok su sestre često najbolje prijateljice, situacija s braćom nešto je drukčija. Ako je razlika u godinama mala - svađe, prepirke, pa čak i luckasti fizički obračuni, svakodnevica su djetinjstva koje dijele brat i sestra.

U najranijem djetinjstvu zasigurno je bio izrazito grub prema vama, a kasnije u životu ta je grubost postala obostrana. U društvu vam je brat najbolji prijatelj, a u četiri zida mrski neprijatelj. Nije ni čudno što se odnos brata i sestre uspoređuje s onim psa i mačke.

2. Braća su najbolji špijuni

Ako imate starijeg brata, vjerojatno ste barem jednom zaiskrili prema njegovu prijatelju. Nema slađe situacije od one kad vam najbliža osoba u životu iz prve ruke može dati informacije o simpatiji.

Ipak, mnoge su sestre doživjele javnu sramotu nakon što su bratu priznale u koga su se zaljubile. Međutim, nikad im to nisu zamjerile.

3. Oprostiti je lako

Vjerojatno ste brata barem jednom okrivili za nestašluk koji ste sami zakuhali. Ali ipak ste bili djevojčica kojoj svi vjeruju čim trepne okicama. On vam je to zasigurno oprostio i naučio vas da je oprostiti lako.

4. Muškarci su zapravo jako jednostavni

Dok žene obično previše razmišljaju i analiziraju, muškarci su puno jednostavniji. Ako imate brata, to ste mogli naučiti još u mladim danima. Braća svojim sestrama otkrivaju muški način razmišljanja, a to im uvelike pomaže u stvaranju vlastitih ljubavnih odnosa kasnije u budućnosti.

5. Muškarcima je puno lakše u životu

Jesu li i prema vašem bratu roditelji imali puno više tolerancije? Mnoge su sestre priznale da su njihova braća mogla puno duže ostati u izlasku, puno su rjeđe kažnjavana, a njihove greške često su se opravdavale činjenicom da su oni nestašni dečki.

6. Bezbrižnost je nužna za sreću

Kao što smo već spomenuli, dečki su puno opušteniji, pa su tako i skloniji nestašlucima. Ako ste zajedničkim snagama razljutili roditelje, danas vjerojatno imate neprocjenjivu uspomenu koja izaziva osmijeh na lice svaki put kad je spomenete.

Sestre 10 životnih vrijednosti koje možemo naučiti od mlađe sestre

Slika nije dostupna Dovoljno je 10 minuta: Potez koji će zbližiti braću i sestre

7. Netko uvijek pazi na vas

Ako imate brata, onda vam je zasigurno poznat osjećaj sigurnosti. Oni su uvijek pazili da vas netko ne povrijedi i bili su vam rame za plakanje kad biste naišli na teške životne trenutke. Ako ste u tom smjeru gradili odnos u djetinjstvu, danas uz sebe imate najboljeg prijatelja koji će uvijek, ali baš uvijek biti na vašoj strani.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju