Nina Badrić danas će proslaviti 51. rođendan. Jedna od najboljih i najuspješnijih pjevačica regije rođena je 4. srpnja 1972. godine u Zagrebu.

Galerija Nina Badrić - 1 Nina Badrić - 2 Nina Badrić - 3 +9 Nina Badrić - 4

Glazbom se počela baviti još u djetinjstvu, kao članica poznatog zbora Zvjezdice pod ravnanjem glazbenog pedagoga, skladatelja i producenta Zdravka Šljivca. Početak samostalne profesionalne karijere obilježio je njezin susret s Dinom Dvornikom.

Nina Badrić i Dino Dvornik Nina Badrić i Dino Dvornik (Foto: Davor Pongracic/Cropix)

Legendarni Dino došao je u butik u kojem je Nina tada radila kako bi kupio haljinu za svoju suprugu Danijelu. Čuo je Ninu kako pjeva uz radio i to je bilo dovoljno da odmah prepozna njezin potencijal. Pitao ju je gdje živi i samo dan kasnije došao po nju te je odveo u nekoliko diskografskih kuća u Zagrebu.

Ostalo je povijest. Svoj prvi album Godine nestvarne izdala je 1995., a 1997. izašao je album Personality, na kojem se našla pjesma Ja za ljubav neću moliti, jedan od njezinih najvećih hitova.

Nina Badrić Nina Badrić (Foto: Cropix)

U nadolazećim godinama izdala je još pet studijskih albuma i čitav niz hitova koje obožavatelji na njezinim rasprodanim koncertima diljem regije uglas pjevaju.

Lijepa Nina iz dana u dan potvrđuje izreku da su godine samo broj, a na pitanje novinara u čemu je tajna njezina fantastična izgleda imala je jednostavan odgovor. Nema tajne. Duh je mlad. Kad je duh mlad, kad si u glavi mlad, godine su zaista samo broj. Netko s 20 i nešto je dosta starmal, a netko s 50 dosta neozbiljan kao ja, našalila se u svom stilu i dodala kako nikad nije bila zadovoljnija sama sobom.

Zavirite u galeriju i pročitajte mali dio životnih mudrosti naše glazbene dive Nine Badrić koje smo izdvojili za vas povodom njezina rođendana.

Nina Badrić - 7 Životne mudrosti Nine Badrić (Foto: Zadovoljna.hr)

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju