Razmišljate li ovih dana obnoviti stil neizostavne su smjernice sa svjetskih modnih pista. One uz trendove za odjeću, koji su pletivo i tenisice stavili na tron vodećih, te vratili make up 80-tih na lica, donose i nove hit frizure. Trenutno najpopularniju opisuju čop-čop šiške, nemarno odrezane i razigrane baš poput mode za predstojeće zimske dane

Osim odjeće i obuće trendovima podliježe i kosa, vrhunski profesionalci nagovijestili su ovu sezonu okretanje ležernim frizurama. Najnoviji trend koji je pokazao Marc Jacobs u kolekciji za jesen/zimu 2014 godine su čop-čop šiške.

Dobro poznati i obožavani brzopotezni makeover lica u svom najnovijem ruhu, nemarno odrezanih prednjih pramenova podsjeća na frizure koje smo svi kao djeca isprobavali u dobro poznatom samostalnom rezanju kose. Uz trendi frizuru koja najbolje opisuje moto za hladnije dane - ležerno i razigrano, uklapaju se i ostali trendovi kojima ćete osvježiti svoju garderobu.

1. Jakna ili kaput postavljen krznom, umjetnim ili pravim nije važno, osnova je zimske garderobe, naime samo je jedan čupavi detalj dovoljan da budete u trendu. Ako niste ljubitelj krzna prsluk u žarkoj boji nadomjestit će njegov izostanak.

2. Elegantna haljina obvezna je ove sezone, osobito ona u kojoj možete iz ureda u večernji izlazak. Transformacija jednostavne koktel haljine u svečani komad moguća je uz upečatljive modne dodatke poput remena i štikle na vrtoglavu potpeticu.

3. Za sve dame koje pred haljinom prednost daju hlačama trendovi su ove sezone naklonjeni, a umjesto ulaganja u novo odijelo modni dizajneri savjetuju 'posudbu' iz ormara jače polovice i šik rezultat neće izostati.

4. Svi ljubitelji hippy ere napokon su došli na svoje, jer stil 60-tih pronašao je put do modne piste. Mini suknja u kombinaciji s čizmama do iznad koljena pun je pogodak.

5. I dok je odjeća u duhu festivala na otvorenom, make up artristi najavili su povratak 80-tih godina. Dramatične siva i ljubičasta, te neonske boje ponovno vladaju na licima.

6. Maksi šalovi i marame ove sezone caruju, osim namjene stilskih grijača, bilo vuneni ili svileni komad, najstrožoj kombinaciji će dati nonšalantan dojam.

7. Žuta, crvena i narančasta obojat će zimu, a trendi izgled garantira pletivo u navedenim nijansama. Dominantni zimski modni trend, dobra čizma svrgnuta je s trona, na njezino je mjesto uvjerljivo zakoračila tenisica. Obuća inače rezervirana za slobodno vrijeme svojih pet minuta dobila je kombinirana uz elegantne haljine i odijela.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju