Dashik Gubanova s punim pravom nosi nadimak 'stvarna Zlatokosa' koji su joj dodijelili korisnici društvenih mreža - svoju kosu nije šišala više od desetljeća

Ruskinja Dashik Gubanova već 14 godina pušta kosu. Toliko je vremena prošlo otkad ju je zadnji put rezala i sređivala kod frizera.

U ovom trenutku njezina kosa seže do listova i zbog toga je na društvenim mrežama nazivaju 'stvarna Zlatokosa'. Dashik na Instagramu ima više od 120.000 obožavatelja, ali i mnogo kritičara koji ne razumiju njezinu odluku da više od desetljeća izbjegava frizera.

'Bez uvrede, ali ovakva kosa uopće ne izgleda lijepo, frizura je grozna, staromodna', 'vrijeme ti je da se ošišaš', 'jednostavno je odreži i doniraj' samo su neki su od njihovih komentara. Dashika je kritičarima odgovorila priznanjem da upravo to i namjerava napraviti.

Kosu će puštati dok ne naraste do nožnih prstiju, zatim će se ošišati i poklonit je udruzi koja izrađuje perike za osobe oboljele od raka, a u ovoj plemenitoj namjeri pridružila joj se i njezina kćerkica koja također ne šiša svoju kosu.

Osim negativnih, svakodnevno dobiva i gomile pozitivnih komentara od ljudi koji se dive njezinoj kosi. Otkrila da je tajna dobrog izgleda njezine kose u – lanenom ulju.

Možete ga koristiti kao masku. Manju količinu toplog ulja laganim pokretima umasirajte u vlasište i distribuirajte po kosi. Držite masku na kosi sat ili dva, a nakon toga temeljito je operite šamponom. U laneno ulje možete dodati i maslinovo, savjetuje Dashik koja kosu tijekom dana najčešće veže u punđu ili pletenicu.

Biste li nosili ovako dugu kosu?

glasova:



 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju