Nokti su kreativno platno koje nudi bezbroj varijanti za ukrašavanje i uklapanje naše manikure u ostatak outfita ili pak izražavanje naše osobnosti ili trenutnog raspoloženja.

Galerija Kromirani sjaj dat će posebnu notu Pastelni tonovi lako se uklapaju Naši će nokti također u novoj godini doživjeti promjene +7 Klasični crni lak na kratkim četvrtastim noktima

Unatoč slobodi stvaranja umjetnosti na noktima, svaka godina donosi nove i zanimljive trendove koji mogu poslužiti kao izvor inspiracije.

S utjecajima iz prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, inspirirani slavnim osobama, prirodnim izgledom ili vječnom klasikom - 2024. donosi raznolikost koja doista nudi za svakog ponešto.

Bilo da ste minimalist ili netko tko voli ostaviti upečatljiv dojam, sigurno ćete među deset trendova koje smo izdvojili za sebe pronaći onaj koji ćete rado isprobati.

Jednostavna klasika

Povratak jednostavnim klasicima ono je s čim nećete pogriješiti. Trend kraćih, četvrtastih noktiju s nježno zaobljenim rubovima odiše bezvremenskom elegancijom, a bijeli, crveni ili crni lak savršeni su za ovu elegantnu i vječno voljenu priču.

Klasični crni lak na kratkim četvrtastim noktima Klasični crni lak na kratkim četvrtastim noktima (Foto: Shutterstock)

Cvijeće

Cvjetna umjetnost na noktima bit će svepristutna u 2024., posebice tijekom proljeća. Vedra je, romantična, osvježavajuća i u trenu će vas oraspoložiti.
Cvijeće na vašim noktima može biti ručno oslikano ili pak nalijepljeno, na čist nokat ili već nalakirani. Možete se odlučiti za cvjetni obrub, na kutikuli ili vrhu nokta, jedan suptilan cvijet ili više cvjetova na cijeloj površini nokta, izgled prilagodite svojim željama i prepustite mašti.

Cvjetni detalji razigrat će nokte Cvjetni detalji razigrat će nokte (Foto: Shutterstock)

Balletcore

Razmislite o suptilnim i kremastim ružičastim, matiranim roza i mliječno bijelim nijansama, uglavnom na kraćim noktima. Ovaj trend spaja sofisticiranost, eleganciju i gracioznost te se biraju boje koje podsjećaju na baletne papučice.

Nokti nježni kao boja baletnih papučica Nokti nježni kao boja baletnih papučica (Foto: Shutterstock)

Bordo

Tamnocrvene nijanse poput bordo i boje crnog vina bile su hit zimske boje za nokte 2023., a ni u novoj godini ne odustaju od vladavine. Šik su, prigušene, minimalističke, a opet tako moćne i elegantne. Savršene su za radno okruženje, ali i za svečanije prigode.

Kraljevske bordo nijanse Kraljevske bordo nijanse (Foto: Shutterstock)

Chrome

Chrome nokti popularni su već dvije godine, a taj se trend nastavlja i u 2024. Svestrani su i pristaju svim oblicima i duljinama noktiju, dajući im poseban i upečatljiv sjaj. U hladnijim će mjesecima dominirati biserno ili srebrno kromirane boje, dok će u toplijim blistati zlatne, ali i plave i crvene.

Kromirani sjaj dat će posebnu notu Kromirani sjaj dat će posebnu notu (Foto: Getty Images)

Francuska manikura

Francuskoj je manikuri ponovno porasla popularnost, evoluirala je od klasičnog bijelog završetka do uključivanja raznih boja koje ovaj minimalistički stil čine razigranijim. Eksperimentirajte s raznim bojama, ovisno o raspoloženju, ali vrijedi znati da će posebno zanimljiva biti crvena francuska manikura.

Francuska manikura odavno nije samo bijela Francuska manikura odavno nije samo bijela (Foto: Shutterstock)

Coquettecore

Pomalo slični balletcore trendu, svoj će procvat također doživjeti tzv. koketni stilovi manikure. Ružičaste i mliječno bijele nijanse njihove su perjanice, a dodatak bisera ili mašni gotovo je neizostavan. Mašne će vladati 2024. i kada su moda i ljepota u pitanju, a posebno će se rado naći na našim noktima. Klasičnim i suptilnim noktima dodaju razigranu i ženstvenu energiju.

Mašnice su neodoljiv dodatak Mašnice su neodoljiv dodatak (Foto: Shutterstock)

Sjaj na prirodnim noktima

Minimalistička manikura bila je vrlo popularna prošle godine, a s obzirom na to da je manje često više, bit će itekako poželjna i ove. Prirodne, zdrave i njegovane nokte najbolje će istaknuti nježan i proziran sjaj. Pomno ih oblikujte i naglasite samo prozirnim lakom, a još je bolje ako koristite neki od lakova za jačanje noktiju.

Zdravi i njegovani nokti trebaju samo malo sjaja Zdravi i njegovani nokti trebaju samo malo sjaja (Foto: Shutterstock)

Kremaste pastelne nijanse

Pastelni su tonovi uvijek rado viđeni jer su tako svestrani, nenametljivi i lako uklopivi. Mat ili sjajni poput sjajila za usne, na vama je da odaberete kakvi vam se više sviđaju. Hit boja bit će boja breskve, ali i ostale pastelne nijanse svakako su dobrodošle.

Pastelni tonovi lako se uklapaju Pastelni tonovi lako se uklapaju (Foto: Shutterstock)

Ekstra sjaj

Slojevitost različitih tekstura za stvaranje ekstra sjajnog izgleda noktiju bit će veliki hit u 2024. Ponekad možete biti stvarno iznenađeni kombinacijama boja koje ste na kraju stvorili, a nokti koji izgledaju poput sjajnih žele bombona bit će neodoljivi i upečatljivi.

Nokti visokog sjaja privući će pažnju Nokti visokog sjaja privući će pažnju (Foto: Shutterstock)

Ako cijelu jesen želite imati elegantnu manikuru, držite se ovih sedam opcija Crna manikura Ecru manikura Svjetloružičasta manikura +3 Tamno crvena manikura

15 manikura koje su naše čitateljice proglasile najelegantnijima Nude manikure uvijek izgledaju elegantno Nude manikure uvijek izgledaju elegantno Nude manikure uvijek izgledaju elegantno +11 Nude manikure uvijek izgledaju elegantno

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju