Koliko ste puta poželjele same osmisliti svoje ljetne sandale i prilagoditi ih bojama koje imate u svojoj garderobi? Zahvaljujući novini na domaćem tržištu, sada možete napraviti upravo to. Splitski brend Diocletia shoes povezao je hrvatsku povijesnu baštinu iz vremena cara Dioklecijana s modernim bojama i kvalitetnom kožom te tako stvorio jedinstveni proizvod koji bi mogao postati i novi hrvatski suvenir.

Galerija Sandale Diocletia - 1 Sandale Diocletia - 6 Sandale Diocletia - 5 +2 Sve sandale Diocletia izrađene su u Dalmaciji i zato na njima možete pronaći oznaku Made in Croatia DAŠAK POVIJESTI U ORMARU
Iza Diocletie stoje obitelji Kraljević i Paštar, a idejna začetnica svega je splitska diplomirana pravnica Kristina Kraljević. Odrastajući medu cipelama svog oca postolara, imala je privilegiju sama osmišljavati svoje cipele.

Ljubav prema cipelama nastavila se i u njezinoj odrasloj dobi, a svaki novi par koji bi dizajnirala privlačio je pažnju njezinih prijateljica i sugrađanki. I tako je nastao novi poslovni plan.

Moj otac Zoran Paštar već trideset godina ima obućarski obrt za izradu i popravak cipela, tako da sam od malih nogu bila upoznata s cijelim postupkom izrade. Svako ljeto otac bi mi izradio ljetne sandale koje su bile po mojim mjerama i baš prema mojim željama.

Osim toga, kako sam veliki zaljubljenik u povijest, napose povijest našeg grada Splita, oduvijek su me privlačili modeli cipela iz povijesnih epoha, naročito iz vremena cara Dioklecijana. Zato smo odlučili izraditi praktične ljetne sandale iz tog vremena te ih osvježiti modernim štihom, govori nam Kristina Kraljević, koja ne krije sreću zbog činjenice da je ta ideja ujedinila cijelu obitelj.

Trenutno možete birati između četiri ženska modela uz osam boja kožnih trakica što omogućuje dobivanje brojnih kombinacija, a sve su napravljene od mekane Nabuck kože s također kožnom tabanicom



Njezina svekrva Meri osmislila je ime brenda, Kristina je zadužena za marketing, administraciju i nabavu materijala, njezin suprug Luka za logistiku, dok se u rukama Kristinina oca i njezina brata događa čarolija izrade tih jedinstvenih sandali.

U PLANU I NOVI MODELI
Nakon što su fotografije prvih modela bile objavljene na društvenim mrežama, Dicoletiju su zatrpala pitanja o narudžbi.

Klijentice imaju vrlo pozitivne reakcije, pogotovo kada saznaju da mogu same birati boje.

Uvijek me veseli vidjeti njihove kreativne i šarene odabire koji mogu pridonijeti njihovim raznolikim modnim kombinacijama, ističe Kristina koja kaže da se nije nadala ovakvu uspjehu, no pokretanje Diocletije ipak gleda isključivo kroz prizmu kvalitetnog provođenja vremena s obitelji. Uspjeh koji je nenadano došao s time samo je šlag na torti.

Zbog brojnih upita planiraju ponuditi i muške i dječje modele, kao i sandale s punom petom, ali se i proširiti na izradu remenja i torbi od jednako kvalitetne kože. Svi su njihovi proizvodi izrađeni u Dalmaciji i zato na njima možete pronaći oznaku Made in Croatia.

Trenutno možete birati između četiri ženska modela uz osam boja kožnih trakica, što omogućuje dobivanje brojnih kombinacija, a sve su napravljene od mekane kože Nabuck s također kožnom tabanicom.

Sandale Diocletia - 4 Sve sandale Diocletia izrađene su u Dalmaciji i zato na njima možete pronaći oznaku Made in Croatia (Foto: Zadovoljna.hr)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju