Toliko toga vežemo uz mirise. Stvaranje parfema kreativni je pothvat koji spaja emocije, sjećanja i osjetila, a kad ga dizajnira dvanaestogodišnja djevojčica, e tada govorimo o posebnom obliku umjetnosti.

U malenoj bočici krije se ostvarenje sna dvanaestogodišnje Mije Levačić iz Čakovca. Sreću koju osjeća kreiravši vlastiti parfem, kaže, teško je opisati riječima. Cijelo vrijeme ju je vodila želja da stvori nešto originalno i na prvu nesvojstveno njezinim vršnjacima.

Na YouTubeu je gledala klipove o kozmetici, skin care rutini, kremama, a onda joj je sinula ideja da kreira vlastiti parfem.

Mirisna čarolija koju stvara Mia nastala je u malenoj obiteljskoj garaži, uz podršku oca Dejana, inače parfumera.

Prvo se krene s bočicama koje se moraju oprati, kako bi se maknula prašina. Onda se radi parfem, dodavanjem alkohola i esencije. Nakon mjesec do sva se parfem filtrira i nakon toga se puni u bočice pa se krimpa, stavljaju se čepovi i onda u kutije, objasnila je talentirana Mia.

Ljubav prema mirisnim notama, ova kreativna i poduzetna djevojčica, nije naslijedila samo od oca, već i bake. Ona je ta koja ju je prva uvela u svijet kozmetike i danas bi sigurno bila ponosna na svoju unuku.

Miris ima note vanilije i još neke ekstrakte, govori Mia, a tata dodaje da se u parfemu nalazi i malo božura i ljiljana, sastojaka koji mladi vole.

Parfem Svjetlucava duga, Slatka čežnja... Doznajte kako biste se zvali da ste - parfem

Za izradu parfema najvažniji su kvalitetni sastojci te čisti etilni alkohol od 99 posto, naglasio je tata Dejan, jedan od rijetkih parfumera u Hrvatskoj. To je tako zbog prirode posla i svih izazova s kojima se susreću.

Od poznatih klasika do novih miljenika: Ovo je 13 najprodavanijih parfema na svijetu Dior J'adore Viktor & Rolf Flowerbomb Yves Saint Laurent Black Opium +9 Giorgio Armani Si

Kada nanesete parfem na svoju ruku i kada vidite osmijeh klijenta – onda je to to. To vam nitko ne može platiti, rekao je.

Prije četiri godine Dejan Levačić upisao se u Guinnessovu knjigu rekorda kao kreator najvećeg parfema na svijetu. Radi se o velikih 616 litara i 500 zlatnih mirisnih listića. S obzirom na tako velike uspjehe i tatinu podršku i njegovu Miu zasigurno čekaju velika postignuća.

Na videu pogledajte cijeli prilog iz IN magazina. 

Najnoviji popis 10 najboljih ženskih parfema svih vremena Dior Hypnotic Poison Chanel Coco Mademoiselle Mugler Alien +2 Dior Addict Dior

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju