Omiljeni parfem može vam donijeti priliku da proširite svoju mirisnu kolekciju. Ne propustite priliku ispričati nam priču koja stoji iza vašeg omiljenog parfema i osvojite Kozmo nagradu.

Dobitnici poklon kartice Kozmo drogerije od 200 kuna u nagradnom natječaju "Miriše na ljubav" su:

1. TATJANA BULEŠIĆ, PULA

Parfem: Shalimar Souffle de Parfum Guerlain

Kada sam na zadnjoj stanici našeg putovanja zastao i okrenuo se, da bih te ponovno pogledao i uvjerio samog sebe da ovo sto činim je ispravno, tebe više nije bilo... Ti si uhvatila drugi vlak i ostavila lijepe, krhke, mirišljave uspomene... A ja sam stajao i razmišljao da li ćeš se vratiti i da li ću ja to htjeti. Zapravo mi nismo nikada ni otišli, tako spojeni prvim pogledom, zagledani jedno u drugo, usljedio je poljubac koji je živ i danas kao da se desio jučer i traje.

Svaki put kad te trebam ja ti pošaljem poruku mislima, a ti uvijek odgovoriš kao anđeo koji se ne upliće, ali uvijek bdije. I tada shvaćam da mi nismo raskinuli, mi smo se samo udaljili tjelima, no um, duša, to se nije rasplelo. Što manje razmišljam o tome, to me jače istina pritišće da si tu kad me dotakneš neočekivano... Postoji neka čudna sila koja nas još uvijek iz nekog razloga drži...

U nagradnom natječaju 'Miriše na ljubav' imali ste priliku osvojiti poklon kartice Kozmo drogerije od 200 kuna

2. VELIMIR ZANZE, ŠIBENIK

Sjećam se večeri te ljetne, sjedio sam na motoru uz rivu. Prišla mi je ona, zanosna krasotica. Ja onako raščupan i nimalo zgodan, a ona ljepotica prava. Ljepota me njena očarala, a miris njenog parfema opijo me strasno i pristadoh na jednu vožnju i izlazak lako.

U večeri ljetnoj opijeni ljubavlju i mirisom njenog 212 Sexy Carolina Herrera parfema, otišli smo u noć zaljubljeni...i danas mi se desi da se ljubavi te sjetim, a miris njenog parfema... kao da osjetim...

3. TAMARA FRANJEVIĆ, VARAŽDINSKE TOPLICE

Dok čekam da mi dragi napokon kaže udaj se za mene,
tražim za utjehu neke dostojne zamjene.
Ovaj parfem je savršena aroma,
ne bih s njim samo čekala doma.
Znam da će uskoro doći tad dan,
želim uz ovaj miris doživjeti taj san.
Znam da će mi to biti uspomena najdraža,
već su mi sad živci kao mala straža.
Nadam se da će moj najdraža Zadovoljna sudjelovati u trenutku tom,
bez nje bih već puno puta doživjela pravi slom.
Kozmo kod tebe ću ga naći i na tome ti hvala,
znate da mi to nije sjećanje i prilika mala.
Najdraži moj Crystal Noir by Versace

4. IRENA DOGAN, PROLOŽAC DONJI

Moj omiljeni parfem "One million"... jednom dok sam bila u drogeriji kupovala parfem baš taj moj omiljen One million lady tako sam pronašla ljubav svoga života... Već otprije sam iz viđenja znala tog dečka, ali imali smo presudan trenutak naš susret u drogeriji gdje oboje idemo kupiti isti parfem upravo "One million". Taj trenutak je bio čaroban jer su nam se oči susrele i dogodilo se nešto što je zapravo zamirisalo na ljubav.

Sada smo zajedno sretni i puni ljubavi. Parfem "One million", za njega i za mene, budi taj miris ljubavi, dovoljna je mala čestica parfema, mala kapljica, da osjetim tu veliku ljubav koja se dogodila, da osjetim u tom mirisu radost, veselje, zadovoljstvo. Otkad mi se dogodio taj miris ljubavi samo kupujem taj parfem jer me vraća u one najljepše dane i trenutke jer "One million" donosi miris ljubavi.

5. TEA RUKAVINA, ZAGREB

Moj omiljeni parfem je J'adore by Christian Dior, a sjeća me na Pariz. Priča kreće ovako. Na putovanje u Francusku otišla sam prije dvije godine i to je bio moj prvi let avionom. Ne moram naglašavati kako me taj grad oduševio jer opće je poznato kako je baš on centar kulturnih zbivanja u Europi, uz London dakako. Može se reći kako je to sasvim drugi svijet od našeg malog Zagreba te je logično kako se takvome načinu života treba prilagoditi. Potrebna mi je bila uspomena s tog putovanja.

Nisam željela kupovati razne suvenire koji će skupljati prašinu i zagubiti se s vremenom, već sam htjela neku stvarnu uspomenu, nešto što će me konstantno podsjećati na to izvanredno iskustvo. Stoga sam odlučila kupiti parfem. Parfem koji će me svakim nanošenjem vratiti gradu ljubavi. To je bio J'adore Dior. Zaljubila sam se i morao je biti moj. Jean Paul Guerlain jednom je rekao kako je parfem najintenzivniji oblik sjećanja, a ja se iznova i iznova želim prisjećati Pariza.

6. MIRJANA JAGAČIĆ, VOLODER

Oduvijek obožavam parfeme. Kao malena djevojčica stalno sam krala mami njezin omiljen parfem. Znala sam da su to možda i geni, jer moja baka je umrla u 87. godini i ispod jastuka je imala omiljeni parfem s mirisom đurđice (svako jutro obavezno je iza uha stavjala par kapi prekrasnog parfema). Voljela sam bakine mirisne zagrljaje i svako proljeće na njezin grpb nosim buket malih nježnih, mirisnih cvjetova.

Godinama sam tražila parfem s mirisom đurđica ali nisam uspjela. Volim kada se iza žene osjeti lijepi, profinjeni miris, Prošli tjedan mi je prodavačica u pekari rekla da uživa kada ujutro dođem po pecivo, jer osjeti prekrasan miris. Moram priznati da mi je uljepšala dan, dobila sam još više ženskog samopouzdanja i sada znam da je moj omiljeni Giordani Gold White od Oriflamea za mene čista petica.

7. IVANA ČULIĆ, SPLIT

Moj najdraži parfem svih vremena je DOLCE GABBANA -THE ONE. Bila sam dekintirana studentica i nisam si mogla priuštiti neki skupocjeni parfem. Imala sam zakazan razgovor za posao koji sam jaaako željela i prije njega sam svratila u parfumeriju, te na preporuku prodavačice isprobala sam ovaj parfem. To je bila ljubav na prvi pogled, ali cjenovno nedostižna ljubav :(.

Pošpricala sam ga po robi što sam više mogla da mi duuugo traje i otišla na razgovor. Posao sam dobila. Smatram da mi je DG The One parfem donio sreću :). Od tada ga stalno koristim...

8. SANJA GRABAR, NAŠICE

BVLGARI OMNIA CRYSTALLINE kupila sam si sama,
s novčekima što mi je za rođendan dala mama.
U šoping utjehe uputila se,nakon što sam na faksu ispit „pala“,
da će ovaj miris sreću u moj život donijeti,tada nisam znala.
Suze u očima još su bile,
ali note mirisa odmah su me osvojile.
Prvi puta sam ga nosila na idućem ispitnom roku,
i iz tog teškog ispita dobila četvorku.
Mojoj sreći nije bilo kraja,osmijeh mi nije silazio s lica,
uvjerena sam da je miris za to zaslužan-iako neki tvrde da to je besmislica!
A;i moram priznat da primjećujem da uspjeh mi donosi i kod suprotnoga spola,
kada u vlak uđem na putu doma,za mnom okrene se vagona pola! ;-)
Vrijeme je ispitnih rokova,10.-te veljače mi je rođendan,a i Valentinovo sve je bliže;
dragoga nemam da mi poklon kupi,pa se nadam da bar Kozmo poklon bon za trud i rimu stiže!?!
Unaprijed i od < 3 hvala svima! :*
P.S.A i bočica je već gotovo prazna,…

9. NIKOLINA JERKOVIĆ, SOBLINEC

Kroz život sam izbjegavala parfeme jer me često boljela glava od intenziteta mirisa. Jednog dana dok sam šetala kroz police s parfemima jedan mi je posebno "zamirisao" i prvi puta nije me zaboljela glava, kupila sam ga i oduševljeno svima prepričavala koliko je poseban... par dana kasnije saznala sam od doktora da ću postati mama jer jedno maleno srce kuca...

Od toga dana govorim svima da je moja curica sebi od prvog dana odabrala parfem.... I nakon pet godina još me boli glava od parfumerija, ali od "našeg" parfema nikada....
Ime parfema Chloe.

10. IVA GAŠPAROVIĆ, ZAGREB

Moj omiljeni parfem je Lancome la vie est belle jer me njegov miris asocira na moje vjenčanje. Nosila sam ga na svadbi i uvijek me taj miris vrati u fazu spremanja, strke u kojoj su bili cijela kuća i moja obitelj, a ja potpuno smirena.

Kada sam ih već iznervirala svojom mirnoćom, pitali su me kako mogu biti tako u zenu, na što sam odgovorila kako smo sve organizirali, a ako nešto ne bude valjalo ionako to ne možemo promijeniti. Inače ja nisam takva osoba i tu smirenost pripisujem Lancomu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju