Ukoliko ste jedni od onih koji na svaku sitnicu žele staviti svoj osobni pečat donosimo odličnu ideju kako napraviti ukras za umatanje poklona. Za raskošni detalj perasto razdijeljenih i urezanih listova koji podsjećaju na prelijepi cvijet božura potrebno vam je tek malo papira, škare i običan deblji konac

Potreban materijal
- mekani papir jednake dužine i širine preklopljen na četiri dijela
- deblji konac u nijansi papira
- škare
- kliješta s oštrim vrhom za pravljenje rupica

 

PRVI KORAK

Odaberite mekani papir jednake dužine i širine i preklopite ga na polovicu, pa isto napravite još jedanput kako bi dobili slojeviti kvadrat jednakih stranica koji je potrebno preklopiti dijagonalno u oblik trokuta.

Ručno izrađenim ukrasom svakom poklonu možete dati osobni pečat

>>Papirnati sladoled: Ukras kojem nećete moći odoljeti

DRUGI KORAK 
Kako bi vaš ukras bio što slojevitiji imitirajući prirodno raskošni izgled cvijeta božura, dobiveni trokut preklopite po pola. Iznad ruba gdje su stranice povezane nacrtajte polukružni oblik i škarama odrežite višak papira. Razdvojite slojeve i dobit ćete osmerokutni oblik cvijeta.

>>Od stare do unikatne ogrlice uz vezice za cipele



TREĆI KORAK
U sredini razdvojenih slojeva probušite rupicu, preklopite i kroz otvor provucite konac kojim ćete učvrstiti slojeve. Rastvorite sloj po sloj papira i vaš ručno rađeni cvijet božura perasto razdijeljenih listova spreman je za ukrašavanje i najjednostavnije umotanog poklona kojemu će podariti posve drugačije naličje.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju