Kako biste svom djetetu pružili potrebnu dnevnu aktivnost i pritom se dobro zabavili pokušajte upotrijebiti jednu od ovih jednostavnih igara u kojoj ćete uživati i vi i vaše dijete

1. Luda slikovnica
S obzirom da djeci čitanje slikovnice nije fizički izazov pokušajte s ovim trikom. Odaberite riječ koja se često pojavljuje u priči. Primjerice, svaki puta kada vaše dijete čuje riječ cipelica u bajci Pepeljuga ono mora poskočiti.

2. Životinjske pantomime
Na komade papira ispišite imena raznih životinja, zgužvajte papiriće i stavite ih u jednu posudu. Vi i vaše dijete naizmjence izvlačite papiriće i imitirajte glasanje i ponašanje životinje sve dok ovaj drugi ne pogodi o kojoj se životinji radi.

Za kreativno provedno vrijeme s vašim djetetom, potrebno vam je tek nekoliko rekvizita koje sigurno imate u svom domu

3. Glazbena ludorija
Skupite nekoliko plišanih životinja na hrpu i izaberite neku veselu pjesmu u kojoj ćete uživati i vi i vaše dijete. Plešite dok netko (mama ili tata) ugasi glazbu nakon čega svi plesači se moraju ukipiti.

Ako se netko pomakne prije nego muzika ponovno krene mora odabrati jednog plišanog plesnog partnera. Izgubio je onaj koji pokupi najviše plišanih igračaka.

4. Obojana zabava
Papire u različitim bojama razbacajte svugdje po sobi. Svaka boja neka se barem tri puta ponavlja, a ako se dijete ne bi poskliznulo zalijepite ih ljepljivom trakom za pod. Pustite glazbu, a vaše dijete neka pleše tako da primjerice mora stati samo na žutu boju. Tijekom igre promijenite boju.

>> Pa to je fantastično! 6 metoda koje će otvoriti oči svakom roditelju

5. Poludjeli rak

Naučite dijete da hoda četveronoške kao rak. Ruke i noge moraju biti na podu s trbuhom okrenutim prema gore. Kako bi djetetu igra bila još zanimljivija izmislite cilj koji vaše dijete mora ostvariti. Primjerice, stavite mu na trbuh jabuku ili lopticu s kojom mora doći od jednog do drugog mjesta bez prevrtanja, a nagrada neka bude slatka.



6. Sakupljanje vatica
Pobacajte kuglice od vate po podu sobe i pripremite praznu kanticu. Vaše dijete mora pokupiti sve vatice, ali jednu po jednu i staviti ih u kanticu u čim kraćem roku. Mjerite mu vrijeme jer najbolji rezultat dobiva i najslađu nagradu.

7. Mali košarkaši
Napravite lopticu od čarape, na jednu stranu prostorije stavite kantu,a na drugoj klinci neka sjednu na pod. Cilj je ubaciti lopticu u kantu i svaki put kada to pođe za rukom, dijete mijenja poziciju. Pobjednik je onaj tko pogodi kantu sa svih pozicija.

8. Otkačeni baloni
Zavežite sebi i djetetu balon za pola metra dugačku špagu oko noge (ovu igru može igrati više djece).
Cilj je probušiti balon suigrača, ali tako da stanete na njega. Ova igra može se igrati i vani i vrlo je živahna zato klonite sav oštri namještaj kako se netko ne bi ozlijedio.

>> VIDEO: Sinkronizirano plivanje idealan sport za male dame

9. Dječja dizalica
Za ovu je igru potrebno dvoje djece. Klinci neka sjednu na pod leđima okrenuti jedan prema drugom s Isprepletenim rukama (u laktovima). Cilj je zajedničkim snagama doći u uspravni položaj u što kraćem roku. Neka podloga bude mekša kako se djeca ne bi ozlijedila.

10. Veseli krumpiri
Baš kao i s lopticom od čarape, postavite na jednu stranu prostorije posude, a na drugoj neka bude start. Svako dijete neka uzme po jedan krumpir i stavi ga između koljena. Cilj je čim brže doći do posude i ispustiti krumpir točno u nju.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju